15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spektakulær kjekk amarant som er halet i blomsterbedet ditt

En venn delte frøene av tailed amaranth, jeg vil så dem på våren i landet. Fortell meg hva denne blomsten er, og er det noen særegenheter ved dens dyrking? Hørte at han liker godt lys.

amarant tailed Tailed amaranth er en urt fra amaranth -familien. Denne vakre dekorative blomstrende årlig kan ofte bli funnet i blomsterbed på grunn av sin spektakulære blomstring. I tillegg er det ganske upretensiøst og helt uavhengig, siden det vokser godt uten ekstra omsorg. For blomsteroppdrettere som sjelden besøker sommerhusene sine, er amarant den mest egnede planten. I en tid da andre blomster kan visne i påvente av eieren, beholder amaranth sin skjønnhet, praktisk talt uendret..

Hva er en blomst?amarant rød

En amaranthhalet amarant vokser i en ganske høy busk, høyden på en kraftig oppreist stilk når 1,5 m. Bladene er også store, langstrakte, med en lilla fargetone, litt hengende til bakken.

Planten har også andre navn, oftest kalles den en ljå, og også en kuk eller en revehale..

På begynnelsen av sommeren vises interessante blomsterstand på busken: små blomster samles i lange panikler som henger fra stammen, som ligner haler (dette gjenspeiles også i blomstens navn). Lengden deres kan være opptil 0,5 m.

Det er bemerkelsesverdig at blomsterstandene beholder sin skjønnhet helt til frosten, og de brukes også til å lage buketter i tørket form..

Oftest er fargen på blomstrende blomster av amarant rød, men andre planteformer finnes i blomsterbed:

  • Rothschwants med mørkerøde blomster;amarant rotschwants
  • Grunschwanz med lysegrønne haler.amaranth grunschwanz

Voksende funksjoner

Amaranth formerer seg godt ved selvsåing, men for å dyrke plantingen høstes frøene om høsten, og om våren plantes de på to måter å velge mellom:

  1. Så direkte i åpen mark. Frø bør sås på et blomsterbed ikke tidligere enn mai, når returfrost vil finne sted. Plantedybde – ikke mer enn 3 cm, det anbefales å drysse med sand på toppen og trykke litt ned slik at små frø ikke blåser ut av vinden. Vokste busker plantes om nødvendig med en avstand på minst 40 cm.
  2. Så frøplanter. Amarant kan sås i et drivhus allerede i mars. Etter dannelsen av et par ekte blader dykker plantene i separate potter, og i mai plantes de i et blomsterbed.

Uansett hvor frøene blir sådd, etter at plantene vokser litt, må de klemmes slik at plantene begynner å forgrene seg.

Amaranth foretrekker godt opplyste områder med løs og næringsrik jord. For å forhindre at vinden bryter den høye stammen, må du knytte den til en støtte. Planten skal vannes rikelig, men ikke veldig ofte, den liker ikke vanning. Siden blomsten er veldig termofil, tåler den ikke overvintring i det åpne feltet, og som en hageplante er den en årlig som må plantes årlig. Amarant kan også dyrkes som en pottekultur. I dette tilfellet trenger han en transplantasjon annethvert år..

Video om dyrking av tailed amaranth

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară