15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spiselig amarant – deilig skjønnhet i blomsterbedet ditt

Fortell meg, er det sant at amarant er spiselig? Inntil nylig visste jeg ikke engang hva han var. Men for to år siden dukket det opp en nydelig busk med rødaktig løvverk på blomsterbedet mitt. Først trodde jeg at det var ugress og ville trekke det ut. Imidlertid ble det interessant hva som ville skje videre, og angret ikke i det hele tatt på at hun bestemte seg for å la den fremmede bære av vinden. Snart blomstret han og hang på toppen av de lange burgunder -gyngestolene. Naboen hjalp til med å identifisere amaranten, og sa også at bladene kan legges til salater. Det er virkelig?

spiselig amarant Hva kan være vakrere enn en vakkert blomstrende busk, som også kan spises? Spiselig eller vegetabilsk amarant er en slik plante. Det vil glede deg med et dekorativt utseende og diversifisere kostholdet ditt..

Hvordan vegetabilsk amarant skiller seg fra andre kultursorter

Når det gjelder strukturen, skiller ikke spiselig amarant seg fra de andre slektningene. Det er en urteaktig, forgrenet busk med en tykk stilk, hvis høyde avhenger av sorten. Det er smuler ikke mer enn 20 cm, og det er ekte giganter opp til 4 m høye. Bladets farge avhenger også av den spesifikke arten, men de er alltid avlange, med en spiss spiss, litt grov å ta på. På slutten av sommeren blomstrer amarant og slipper frodige blomsterstand, som består av veldig små blomster i forskjellige farger. Blomstringene i seg selv er oftest panikkartede..

Vegetabilsk amarant dyrkes som en årlig ved å så frø i åpen mark eller for frøplanter. Den er upretensiøs, kan vokse på hvilken som helst jord, men foretrekker godt opplyste steder.

amarant i matlaging Verdien av spiselige amarantarter skyldes deres rike sammensetning. På samme tid er nesten alle deler av planten nyttige: frø, blader og til og med stilker. De inneholder mange vitaminer og mineraler.

Den grønnsaksdelen er veldig kaloririk, i tillegg inneholder den nesten 12% protein i tørket form og opptil 18% i fersk.

Unge stilker og blader kan brukes til salater, supper, sauser, drinker. Samtidig beholder amarant sine fordelaktige egenskaper hvis den fryses om vinteren. Og modne frø legges til frokostblandinger, grønnsakskoteletter og blir til mel.

Spiselig amarant – populære varianter

amarant valentineSammenlignet med det totale antallet avlingssorter (ca. 200), dyrkes det få varianter av vegetabilsk amarant. Dessuten er det bare én art som offisielt anbefales for massedyrking – Valentins amarant. Du kan kjenne den igjen på de rike lilla bladene og rette blomsterstandene i samme farge. Buskens høyde overstiger ikke 1,7 m, og bladene kan smuldres til salater etter 45 dager.

Det er noen flere planter som ikke bare er vakre, men også ganske velsmakende og sunne.. Blant dem er det verdt å markere følgende amaranter:

  1. Sterk fyr. Skiller seg ut i store og saftige lysegrønne blader og rette grønne -brune blomsterstander. En av de høyest avkastende varianter når det gjelder frø. Fra 1 kvadratmeter planting kan du ta 3 kg lysegule frø.amaranth solid
  2. Hvit liste. En dvergsort som gjør det bra hjemme. Buskens høyde er ikke mer enn 20 cm, løvet er lysegrønt, panikkene er hvite.amaranth hvitt blad
  3. Opopeo. Stengel opp til 2 m høy med en diameter på nesten 1 m. Bladene er store, bronse, piggformede blomsterstander, rubin.amaranth opopeo
  4. Til minne om Kovas. Midtsesongvariant ca 1 m høy med mørkegrønne store blader og brunlige blomsterstand.amarant til minne om kovas

Vegetabilsk amarant – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară