15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage kvass fra kjeks – hemmelighetene til en deilig hjemmelaget drink

Vennligst lær meg hvordan du lager kvass av kjeks. I den fjerne barndommen, da vi kom til bestemoren min om sommeren, drakk vi ganske enkelt på den fantastiske drikken hennes. Mange år har gått, og jeg vil aldri glemme denne smaken. På grunn av min unge alder hadde jeg selvfølgelig ikke tid til oppskrifter, men nå angrer jeg virkelig på at jeg ikke lærte å lage mat. Jeg husker bare at bestemor alltid hadde kjeks.

hvordan lage kvass av kjeks I dag kan du kjøpe alt i butikken, og forskjellige typer kvass i flasker stiller et vanskelig valg for oss. Mørk eller hvit, klassisk eller fruktig – de er alle gode, men ingen slår aromaen og smaken av hjemmelaget kvass. Mange av våre mødre og bestemødre visste hvordan de skulle lage kvass av kjeks, fordi de gir drikken en unik lukt. Dessuten bør kjeks være spesielt, og helst også tilberedt med egne hender. Både oppskriften og fremgangsmåten er enkel: et minimum av ingredienser og litt tid. Men som et resultat vil du motta ikke bare deilig kvass, men også en ferdig surdeig til neste gang.

Hvordan lage kvass fra kjeks

surdeig for kvass Det viktigste er å bruke de “riktige” rusken, fordi både lukten og smaken av drikken er avhengig av den. Det er bedre å lage dem hjemme også ved å kjøpe et brød med rugbrød. Det er han som gir kvass en unik aroma og kaffebrun farge. Skjær brødet i biter, uansett hvilken form, men ikke veldig stort, slik at de tørker raskere. Dryss dem deretter på et stekebrett i ett lag og sett i ovnen. Eller bare stek i en panne (ingen olje, selvfølgelig).

Vær forsiktig så du ikke brenner kjeksene. Brent brød, selv om det vil farge drikken i en mørkere og mer intens farge, vil gi den bitterhet..

Tilberedningsprosessen (som betyr den første) består av 2 trinn:

  1. Lag surdeigen eller vørteren først. For å gjøre dette, hell litt mindre enn halvparten av brødsmulene (1/3) i en liters krukke. Tilsett 2 ss. l. sukker og hell kokende vann for å lage litt mer enn halve beholderen. La avkjøle, ha 20 g fersk gjær eller 5 g tørr gjær i en varm væske. Bløtlegg på et varmt og lyst sted i 3 dager, dekket med lokk.
  2. Når surdeigen er gjæret, begynner du å lage kvass. Hell brødsmulene i en treliters krukke igjen, men litt, et par håndfuller. Tilsett 4-5 ss. l. sukker (etter smak) og hell kokende vann, men ikke til toppen, for du må fortsatt tilsette surdeigen. Du bør ikke få mer enn 2/3 av det fylte volumet. Når vannet er avkjølt og blir lunkent, tilsett surdeigen. La nå arbeidsstykket stå varmt i en dag. Hvis kvassen “vinner ut”, blir den skarp. Tøm den deretter, sil og flaske for videre oppbevaring i kjøleskapet. I tilfelle når skarpheten ikke er nok, la arbeidsstykket stå en dag til, men ikke mer, for ikke å overoksidere.

Når du heller ut den ferdige kvassen, forblir en uklar væske i bunnen av boksen. Dette er en ferdiglagd startkultur som kan brukes til neste gang. Det gjenværende volumet er nok til to nye bokser med drikke (gjenta trinn 2).

Gjærfri hjemmelaget kvass

kvass på rosinerHvis noen ikke liker lukten av gjær, kan de erstattes med rosiner. De tørkede druene vil også gi kvassen en skarp kant og hjelpe den til å gjære. For 5 liter vann trenger du 300 g sukker og tørket halvparten av rugbrød, det vil si kjeks. Hell kokende vann over dem og la det avkjøle godt. Ha 50 g uvaskede rosiner i et varmt emne og la det stå varmt i 3 dager. Denne tiden er nok til at kvassen gjærer. Flasker den nå, kast 5 rosiner i hver og oppbevar på et kjølig sted i ytterligere 3 dager.

Matlaging hjemmelaget kvass med rugbrødsmuler – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară