15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Svinefisk saltlake i en krukke – vi koker det mest delikate og aromatiske smultet hjemme

Fortell meg hvordan du lager saltlake til spekk i en krukke? Vi bor i en landsby, siden vi i fjor startet en stor datterselskap. Nylig ble det slaktet en gris, noe av kjøttet og smult ble solgt, men det er fortsatt mye igjen. Jeg fylte to frysere med kjøttprodukter, og bestemte meg for å salte smultret. Jeg gjorde litt tørr, og jeg vil også prøve å lage den i saltlake. Jeg glemte bare oppskriften, jeg gjorde det lenge.

saltlake til spekk i en krukke Erfarne husmødre vet at det er saltlake for smult i en krukke som er nøkkelen til et velsmakende og aromatisk produkt. Det smaker bedre enn å bare gni det med salt. Ved å legge dine favorittkrydder til saltlaken, kan du gi den en rekke smakfulle smaker. I tillegg vil lagret smult i saltlake absorbere flere krydder..

Saltlake i en krukke – finesser i matlaging

spekk i banker Egentlig er saltlake i seg selv ikke noe spesielt. Den er basert på vanlig vann og salt. Varm opp vannet først, og tilsett deretter salt. Så det er bedre å oppløse. Når det gjelder krydder, er det ingen streng oppskrift. Du kan legge til hva du vil, det blir absolutt ikke verre.

Slike krydder kombineres godt og gir svinekjøttet en utmerket aroma og smak:

 • svart, rødt og allehånde;
 • karve;
 • anis;
 • koriander;
 • Kardemomme;
 • sennepsbønner;
 • Laurbærblad;
 • hvitløk.

Hvor tilsettes krydder? Det er to alternativer: du kan rive eller helle dem smult like før du legger det i glasset. Eller tilsett saltlake sammen med salt og kok opp. I sistnevnte tilfelle er det eneste unntaket for hvitløk: legg de hakkede skivene i en krukke, mellom bitene. Eller legg det til saltlake på slutten.

Hvor mye salt er nødvendig for saltlake

syltet krydderDet er et ordtak som sier at det aldri er mye salt for smult, og at det “ikke vil ta” mer enn det trenger. I dette tilfellet snakker vi om den tørre saltingsmetoden: for hvert kilo smult trenger du 200 g salt. Men hvis du tar mer, spiller det ingen rolle, fettet blir ikke saltere. Du skraper bare av overflødig salt fra det ferdige produktet..

Når det gjelder saltlake, vil halvparten av anbefalt norm være nok for det. Det vil si for 1 kg smult, 100 g salt. I noen oppskrifter vurderes normen ikke av vekten av fett, men av vannmengden. For 1 liter væske, legg 5-6 ss. l. salt.

Slik salter du smult i en krukke

hvordan salte smult i saltlakeDet er veldig enkelt å få en duftende og velsmakende smult:

 1. Forbered saltlake med krydder eller bare salt.
 2. Skjær bacon i små biter for å passe inn, og ha i en krukke.
 3. Fyll arbeidsstykket med saltlake til toppen. Du kan vente til den er avkjølt, eller hell den over med varm saltlake. Da blir fettet saltet raskere og blir mykere..
 4. Sett på et varmt sted i 2 dager.
 5. På den tredje dagen, sett glasset i kjøleskapet..

Etter 5-7 dager kan baconet spises, det blir helt saltet. Oppbevar glasset i kjøleskapet, ta et stykke rett ut av saltlaken etter behov. Eller legg baconet i poser og frys ned.

Hvordan lage mørt spekk i saltlake

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară