15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan reproduserer berberis?

Jeg har en gammel berberisbuske på min dacha. Høsten er stor, bærene er veldig velsmakende, barnebarna elsker ganske enkelt syltetøyet fra dem. Jeg vil gjerne avle noen flere busker. Fortell meg hvordan du kan forplante barbær?

Barberry er en vakker prydbusk som det er laget hekker av. Bær og blader av berberis er mye brukt i folkemedisin for behandling av forskjellige sykdommer. I tillegg tilberedes velsmakende og sunn syltetøy fra dem eller tilsettes som et krydder til kjøtt og fisk..

barbær

Hjemme er barbær lett å reprodusere. Avhengig av sorten kan busken formeres på følgende måte:

  • frø;
  • stiklinger;
  • ung lagdeling;
  • dele busken.

For å bevare alle sortskarakteristika under forplantningen av berberis ved lagdeling eller stiklinger, utføres en inokulering med et øye.

Så frø

barbærfrø

Alle varianter av barbær som har frø reproduserer seg etter frø. For å gjøre dette, velg fruktkjøttet fra modne bær, skyll frøene i en svak løsning av kaliumpermanganat og tørk litt slik at de ikke fester seg.

Frø blir sådd i bakken:

  1. Om høsten. Hell sand i riller på opptil 3 cm dyp og så frø på toppen. Mulch sengene med sagflis. Tidlig på våren raker du forsiktig mulken og dekker avlingene med folie til de spirer.
  2. Om våren. Slik at frøene som samles om høsten bevares til vårplantingen, lagres de i kjøleskapet, etter at de er lagt i en eske eller brett med sand. Frø sådd på våren spirer på forsommeren.

Etter dannelsen av to sanne blader, må plantene dykke og klype røttene. Unge berberisbusker vil være klare for transplantasjon om ett til to år.

Ved forplantning med frø er det en risiko for å miste varietrekk hos unge planter, dessuten er barbærfrø preget av lav spiring.

Stiklinger

forplantning ved stiklinger

På begynnelsen av sommeren, kutt stiklinger med 4 knopper fra laterale, allerede lignifiserte skudd. Lengden på skjæringen bør ikke være mer enn 20 cm. I den nedre delen av skjæringen fjerner du bladene og behandler det med en rot. Fyll beholderne med en blanding av sand og torv, plant stiklingene og dekk dem med folie.

Ventilér og spray stikkene med jevne mellomrom før de slår rot. Etter at skuddene begynner å vokse og danne røtter, plant dem i separate potter og send dem til drivhuset, og med vårens ankomst kan de plantes i åpen mark.

Du kan forplante barbær ved stiklinger tidlig på våren. I dette tilfellet kuttes stiklingene før sapstrømmen starter og oppbevares i kjøleskapet til jorden varmes opp. Deretter plantes de umiddelbart, uten forankring.

De som har valgt denne avlsmetoden, bør ta i betraktning at berberikakene slår rot veldig sakte. For å fremskynde prosessen, bør de behandles med sentralstimulerende midler..

Reproduksjon ved lagdeling

reproduksjon ved lagdeling

For å få de rotfestede lagene ved høsten, tilsettes de dråpevis om våren. Lag et spor i nærheten av den gamle busken og legg en ung (ikke eldre enn 1 år gammel) skyting i den slik at bare den øvre delen stikker ut over jorda.

Noen varianter av barbær gir mye rotvekst. Etter å ha valgt og plantet de sterkeste skuddene, får de etter to år en fullverdig ung frøplante.

Inndeling av moderbusken

dele en busk

Hvis det allerede er en sunn berberisbusk av en passende variant på stedet, kan den brukes til å plante flere unge planter. For å gjøre dette må du forsiktig grave opp en voksen berberis og dele den i deler. For store og sterke røtter kuttes av med en spesiell sag.

Barberry: planting, omsorg og reproduksjon – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară