15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Barberry eller goji: hvordan du ikke skal ta feil når du velger bær

Fortell meg hvordan du skiller goji fra barbær? Jeg tok med meg bærene hjem i full tillit til at det var en tibetansk barbær, men så kom uklar tvil – de var for mye som vår, et vanlig bær. Akkurat det samme vokser i hagen vår, og det gir ingen mening å kjøpe den, spesielt siden jeg trenger goji.

bær Til tross for at goji kalles tibetansk berberis, er dette helt forskjellige bær, og det ville være feil å likestille dem med vanlig barbær. I tillegg har kostnaden for bær en betydelig forskjell til fordel for goji, og spørsmålet oppstår ganske logisk: hvorfor betale mer?

Ved første øyekast ligner begge bærene hverandre, det er det selgerne bruker, ikke bare å lure kjøperen og tilby ham den berberien som er utbredt i det lokale klimaet som et eksotisk produkt, men også tømme vesken vesentlig for sistnevnte og vinne til deres fordel.

Hvordan ikke falle for triksene til slike mestere og skille goji fra barbær? Dette kan gjøres på følgende grunner:

  • fruktens størrelse og form;
  • frø inne i bær;
  • smakskvaliteter.

Hvordan bær ser ut?bærstørrelser

Goji og berberis får maksimal likhet etter at de er tørket, men selv da er det fullt mulig å kjenne dem igjen. Først og fremst bør du ta hensyn til størrelsene:

  • barbær er mindre enn goji, bærene overstiger ikke 1,5 cm i lengde;
  • goji er større og i gjennomsnitt ca 2 cm lange eller enda mer.

I tillegg får barbæren etter tørking glatte, avrundede former, men gojien forblir langstrakt, med skarpe spisser..

Når det gjelder farge, ser friske bær nesten like ut, men tørket barbær blir blekere, mens korallrik goji -farge forblir.

Funksjoner av frøgoji frø

Både de og andre bær har små gule frø inni, og den svarte barbæren har til og med et langt bein, som du definitivt ikke vil forveksle med goji.

Barbær har imidlertid få frø, og derfor er de tørkede bærene så flate og til og med litt gjennomsiktige. Men goji har et stort antall frø som hjelper dem med å opprettholde en helt tett, full form selv etter tørking..

Smakskvaliteter

Både goji og barbær er søte og sure, men de første bærene er rikere, med en rik, langvarig ettersmak og en overvekt av sødme. Barberry har mer uttalt surhet..

Den økte interessen for goji er ganske berettiget, fordi de i sine nyttige egenskaper er langt foran vanlig barbær..

Ekte gojibær finnes sjelden i lokale hager, siden ikke alle klimaer passer dem, og plantene er ganske finurlige i omsorg, i motsetning til barbær, som kan vokse godt både under naturlige forhold og under kontroll av en gartner. Goji regnes som et importert produkt; de blir ofte brakt til oss i pakkede pakker, der det ikke er russiske påskrifter. Derfor, hvis det oppstår en pakke med det russiske navnet “goji” på markedet, er det sannsynligvis en falsk og det er bedre å omgå en slik selger..

Video om de karakteristiske forskjellene mellom berberis og gojibær

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară