15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan syltet bønner for vinteren – høsting av bønner og asparges

Fortell meg hvordan du skal sylte bønner til vinteren? I familien vår er dette det mest favorittproduktet, så jeg planter alltid mye av det, både vanlig hvitt sukker og asparges. I fjor var høsten svak, men denne sesongen vet jeg bare ikke hva jeg skal gjøre med den. Jeg bestemte meg for å prøve å bevare.

hvordan syltet bønner for vinteren Det er vanskelig å forestille seg borscht uten bønner, men som en egen rett er det generelt det mest tilfredsstillende produktet. For å spare høst og spare tid, kommer mange husmødre på forskjellige måter å sylte bønner til vinteren. Som du vet, har bønner en tendens til å lage mat lenge. Ved å bevare dem i krukker får du en ferdig matrett. Hvite og røde bønner kan brukes til samme borscht, salat eller belgfrukterpuré. Og syltede aspargesbønner er en flott ferdig garnityr til kjøtt eller fisk..

Hermetisering av kornbønner

hvite bønner Hvilke bønner du skal bruke, hvite eller røde, det er ingen forskjell, alt avhenger av individuell preferanse. Det viktigste er at de har samme karakter, ellers vil bønnene koke ujevnt. Bønnene må sorteres ut, fjerne rusk og skadede. Kok deretter til det er mørt.

For å lage bønnene raskere må du suge dem. Hvis bønnene bare er fra hagen, er 1 time nok, men det er bedre å la tørre bønner ligge i vann over natten.

Det er mange oppskrifter for høsting av bønner. Når du trenger å gjøre alt raskt, er alternativet uten sterilisering egnet, i dette tilfellet er det tilrådelig å legge til tomatpuré eller eddik. Naturlige bønner blir vanligvis sterilisert for å holde dem godt.

En enkel oppskrift på vinterbønner uten sterilisering

bønner uten steriliseringDen klassiske måten å tilberede bønner på er å koke dem.. For 1 kg bønner (rød eller hvit) trenger du:

  • 3,5 liter kokevann;
  • 120 g sukker og salt;
  • 3 ts eddik.

Andre krydder kan tilsettes om ønskelig. Bløtlegg bønnene over natten, bytt vann om morgenen, fyll den angitte mengden og kok opp. I midten av prosessen, tilsett sukker og salt og eddik på slutten, før du legger det i glass. Rull sammen og pakk inn med et teppe.

Steriliserte bønner i sin egen juice

røde bønner i sin egen juiceHell 1 kg ferdigbløtlagte bønner i 5 liter rent vann. Kok i en time, smak til med salt og kok til de er møre. Ordne i glass sammen med en bolle, steriliser i 15 minutter, rull sammen, pakk inn.

Hvordan syltet bønner til vinteren – lager på asparges

aspargesSer vakkert ut i glass og ikke mindre smakfulle aspargesbønner. Du kan bare åpne den og spise den og knuse saftige belger. For høsting om vinteren bør bare unge belger med en lengde på ikke mer enn 9 10 cm brukes. Større og eldre bønner blir tøffe og ikke så saftige.

Du kan sjekke om aspargesen er egnet ved å bryte den. Hvis poden er glatt på toppen, uten buler over bønnene og bryter med en knase, er dette det ideelle produktet..

syltet aspargesMarinering av asparges er ikke vanskelig. Det raskeste alternativet, som ikke krever matlaging, er å sterilisere belgene i marinaden. For å gjøre dette, kutt 1 kg belger i biter og blancher dem i 1-2 minutter. Spred deretter i beholdere med et volum på 0,5 liter og hell marinade (for 1 liter vann – 100 g sukker, 1 spiseskje salt, 70 ml eddik). Steriliser et kvarter, rull sammen.

Hvordan konservere bønner i tomatpuré – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară