15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante koriander?

Jeg har dyrket greener lenge, fordi jeg liker å legge dem til forskjellige retter. I år bestemte jeg meg for å utvide sortimentet og prøve å få en høst av koriander. Fortell meg hvordan du planter koriander riktig?

Cilantro er en årlig urt hvis urter og frø brukes som krydder til matlaging. Planten er helt upretensiøs å ta vare på, så å dyrke den selv vil ikke utgjøre noen spesielle problemer. Du kan plante koriander både i sengene i åpen mark og i potter for å vokse på vinduskarmen..

koriander

Å dyrke koriander utendørs

For dyrking av krydder i hagen er det satt av en tomt, godt opplyst av solen. På et skyggefullt sted vil buskene strekke seg sterkt og vil ikke kunne bygge opp en frodig grønn masse. I tillegg bør sengene ligge på et jevnt underlag, der vannet ikke stagnerer..

Cilantro, som mange avlinger, elsker løs, næringsrik jord. Om nødvendig befruktes arealet som er avsatt til sengene. Dette kan gjøres både om høsten og før såing av frø:

  • om høsten påføres humus med en halv bøtte gjødsel per 1 kvm;
  • på våren, gjødsle med en mineralblanding på 30 g per 1 kvadratmeter.

Koriander plantes i april. For å ha ferske grønnsaker til høsten, blir gjentatte avlinger laget med 2 ukers mellomrom. Frø blir sådd i 2-3 stykker i en avstand på 10 cm fra hverandre, radavstanden skal være minst 15 cm. Dette vil gjøre det lettere å ta vare på planten, og buskene vil ha nok plass til vekst.

Siden koriander har store frø med et ganske sterkt skall, må de såes grunt – ca. 2 cm. Frøene trenger ikke å bli gjennomvåt, det er nok å vanne sengene godt før såing.

unge skudd av koriander

Ytterligere omsorg for korianderplantinger inkluderer:

  • vanlig vanning 2 ganger i uken;
  • tynning av frøplanter så snart de vokser opp til 3 cm i høyden;
  • løsne jorden;
  • fjerning av ugress.

blomstrende koriander

Du bør kutte greener til konsum før blomstring, for da vil det smake bittert. Frø samles på slutten av sommeren og høstes i etapper etter hvert som de modnes..

Voksende koriander på en vinduskarme

koriander i en gryte

Elskere av koriander, som ikke har mulighet til å dyrke den i sengene, kan så frø i potter og dyrke krydder på vinduskarmen. I dette tilfellet blir det sådd i mars måned. I lange plantingsbeholdere spres frø med en avstand på 5 cm, når det plantes i separate små potter eller plastkopper, sås 2 frø i en beholder.

Strø de sådd frøene eller spray godt med vann fra en sprøyteflaske og dekk med en film på toppen for å skape drivhusforhold. Når de første skuddene vises, fjerner du filmen. Omsorg for koriander i potter består av å vanne og løsne jorda.

Korianderplanter er veldig krevende for belysning. Siden dagslyset fremdeles er veldig kort tidlig på våren, må plantene belyses i tillegg for å få frodig grønt..

koriander i kopper

Mange gartnere bruker unge frø av koriander som vokser på en vinduskarme som frøplanter for planting i senger. Dette lar deg få høsten mye tidligere..

Hvordan plante koriander for å vokse på en vinduskarme – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară