15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan beholde bønner om vinteren?

I flere år nå har vi bodd permanent i landet. Det er en liten grønnsakshage, og i år ble det plantet bønner for første gang. Vi var heldige – vi klarte umiddelbart å samle en stor høst. Fortell meg hvordan du sparer bønner til vinteren?

Alle gartnere har lenge visst at å dyrke en god høst av bønner er halve kampen. Det er like viktig å lagre det til neste sesong, spesielt hvis hjemmelagde grønnsaker brukes som frø.

Så hvordan og hvor å lagre bønner om vinteren? Du kan bruke ett av følgende alternativer:

  • i tøyposer i kjøleskapet eller på balkongen;
  • i glassglass;
  • i fryseren.

Før du bruker en av metodene ovenfor, bør du forberede belgfrukter for lagring..

Forbereder bønner for lagring

bønner

For å beholde bønnene godt, er de fortørket. For å gjøre dette, sorter belgene og legg dem på et tørt sted, hvor de ikke vil bli utsatt for direkte sollys..

Når alle belgene blir gule, og bønnene banker lett når de ristes (etter omtrent en uke), må de skrelles og bønnene må revideres igjen. Hvis det blir funnet hull, blir slike bønner kastet, siden det kan være caryopses i dem, noe som vil skade hele avlingen..

Hvis du ikke har tenkt å bruke bønner til planting, for å ødelegge insekter, blir bønnene oppvarmet i en time i en åpen ovn.

Oppbevaring av bønner i kjøleskapet og på balkongen

bønner i en pose

Når du trenger å lagre små forsyninger, kan bønner i stoffposer midlertidig (mens været er varmt) legges på hyllen i kjøleskapdøren. Med en nedgang i temperaturen ute, tas posene ut til den innglassede balkongen. Det enklere problemet er lagring for innbyggere i privat sektor som har tørr bod eller låve – dette er ideelt. Bønner legges i pappesker, der hull tidligere er laget slik at bønnene “puster”.

Fordelene med slik lagring er at skadedyrets larver dør i et kjølig rom, og dessuten spirer ikke bønnene. Imidlertid er denne metoden ikke veldig egnet for de som har åpne balkonger – i alvorlig frost vil bønnene fryse. Det vil også være upraktisk å lagre store mengder i kjøleskapet..

Lagring av bønner i glass

hermetiske bønner

Fordelen med å lagre i glass er at bønnene kan vare i flere år. Ovenfra må beholderen lukkes med et lokk. Nylig har plastflasker også blitt brukt ganske ofte til lagring av bønner. Før du heller bønner i dem, må du tørke beholderen grundig..

Krukker og flasker med bønner oppbevares i et skap (borte fra batterier). For å bekjempe insekter, legg noen fedd hvitløk, løvblad eller dillfrø.

Oppbevaring av bønner i fryseren

frysende aspargesbønner

Bønner kan lagres i fryseren i opptil 6 måneder. Denne metoden fungerer godt med aspargesbønner. Før de settes i fryseren, skjæres belgene i små biter (5 cm) og blancheres i kokende vann i flere minutter. Deretter må du la dem avkjøle og tørke litt. Legg de avkjølte aspargesbønnene i poser eller hell i små beholdere med lokk. Slipp luft fra posene og bind godt.

Når de lagres i fryseren, blir vanlige bønner ikke kokt, det er nok bare å vaske og tørke.

Når du fryser bønner, anbefales det å bruke det i porsjoner – for å bruke det om gangen, siden du ikke kan gjøre det igjen.

Riktig lagring av bønner om vinteren – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară