15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bruken av barbær i matlaging – velsmakende og sunne bær og ikke bare

Fortell meg, hva er bruken av barbær i matlaging? Vi plantet flere frøplanter i fjor og har allerede høstet den første avlingen. Jeg la barbær i kompotten når den ble hermetisert til vinteren. Hva annet kan du gjøre med bær??

bruk av barbær i ulinaria Frodige barbærbusker med en tett krone, grønn om våren og gul – rød om sommeren, skaper en ugjennomtrengelig hekk. Det vil ikke bare pålitelig beskytte deg mot uønskede gjester, men vil også glede deg over en velsmakende og sunn høst. I tillegg til kulturens helbredende egenskaper, har bruk av barbær i matlaging lenge vært praktisert. Sure bær vil gi et krydret preg på mange retter og fargedrikker i en vakker farge..

Bruk av barbær i matlaging

tørket barbær Som i medisin brukes ikke bare bær, men også buskblader til kulinariske formål. Generelt inneholder alle deler av planten næringsstoffer og kan være fordelaktige..

Det viktigste er ikke å la deg rive med barbær, fordi overdreven bruk av bær kan forårsake oppkast. I tillegg senker de blodtrykket i store mengder kraftig, så pasienter med hypotensivitet bør være spesielt forsiktige. Og en ting til: bare modne bær, malt i en rik rød farge, er fordelaktige. Grønne frukter er giftige, du kan verken spise eller legge dem til retter..

Hva kan du gjøre med blader

gren av berberisHvis du prøver unge blader, kan du tydelig kjenne den sure smaken, nesten den samme som sorrel. Det er fullt mulig å erstatte sorrel med løvbærblader når du lager kålsuppe eller grønn borsjt. De er også gode i grønnsaksalater. I tillegg kan bladene legges i marinaden..

Hvordan bruke bær

pilaf med barbærsausOftest er det buskens frukter som fremdeles brukes i matlagingen.. De kan legges til nesten hvilken som helst rett, for eksempel:

  1. Pilaf.
  2. Risgrøt.
  3. Kjøttdeig til koteletter, pølser og andre kjøttprodukter.
  4. Fyll fjærfeet til baking.
  5. Suppe, spesielt ertesuppe, eller en egen suppe med storfekjøtt og barbær.
  6. Saus.
  7. Adjiku.
  8. Alkoholholdige drikker (likører, likører, øl).
  9. Ulike desserter.

barbærsyltetøyBerberbær oppfører seg godt når man hermetiserer. De kan høstes separat eller legges til surkål og agurker. Deilig og sunn juice eller kompott er hentet fra frukten. Og også aromatisk og vitamin syltetøy er laget av det. Bærene bør være gjennomvåt over natten, og dagen etter skal sirupen kokes i dette vannet. Hell deretter barbær over det og kok i 40 minutter. For 1 kg bær trenger du 1,5 kg sukker og 600 ml vann.

Hvordan lage kyllingpilaf med barbær – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară