15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan gjenopplive Kalanchoe: redde en blomst fra tørking og forfall

Hjelp med råd om hvordan du gjenoppliver Kalanchoe. Jeg har flere varianter av dem, det første året etter kjøpet var alt bra, de vokste, blomstret og gjorde meg glad. Men nylig begynte en busk å tørke ut og felle bladene, mens den i den andre ble sløv. Jeg “synder” på mannen min, som jeg forlot på gården i ferien min. Mest sannsynlig glemte han å vanne, og flommet deretter sjenerøst. Hva kan gjøres for å redde blomstene?

hvordan gjenopplive Kalanchoe Kalanchoe regnes som en av de mest upretensiøse innendørsplanter, men på grunn av visse omstendigheter er den ikke immun mot trøbbel. Sykdommer eller feil ved omsorg kan ganske mye ødelegge blomstens utseende og til og med ødelegge det. I dag vil vi fortelle deg hvordan du kan gjenopplive Kalanchoe, avhengig av hva som skjedde med ham.

Så, oftest med en blomstrende kjekk mann, oppstår slike problemer:

  • løvet tørker og smuldrer;
  • bladene visner og mister turgor.

Årsaker til tørking og fallende blader

Kalanchoe -bladene tørker I oppvarmingssesongen tørker spissene på bladene på Kalanchoe ofte ut. Dette skyldes lav luftfuktighet, som planten ikke tåler godt. Det er nødvendig å holde gryten unna radiatoren og peisen.

Hvis bladene begynte å bli gule og smuldre, har busken ikke nok næring. Fra sen vår til tidlig høst må den mates med mineralkomplekser for sukkulenter. I dette tilfellet, bruk en konsentrasjon 2 ganger lavere enn anbefalt.

Løvverket tørker også av for sterkt lys. Om sommeren er det beste stedet for Kalanchoe østvinduet.

Hvordan gjenopplive Kalanchoe med trege blader

Kalanchoe visnerI en sunn plante er bladene harde og elastiske, vokser nesten vinkelrett på stammen. Hvis de blir slappe, slappe og begynner å smuldre, kan dette tyde på at:

  1. Jorden i potten er tørr. Selv sukkulenter kan ikke klare seg uten vann på lenge, spesielt unge busker. Først klarer de seg med sine egne, om enn små krefter, men når fuktreservene er oppbrukt, begynner blomsten å falme. Det haster å vanne anlegget, men uten fanatisme – alt som renner ned i pallen må tømmes. Dagen etter vil bladene igjen være harde og stikke ut til sidene..
  2. Blomsten ble fanget i et trekk eller temperaturen i rommet falt kraftig. Selv om Kalanchoe ikke liker varme og sol spesielt, liker han ikke lave temperaturer og kalde luftstrømmer. Flytt potten til et vindu som ikke åpnes, og etter en stund vil busken gjenopprette turgor.
  3. Rotsystemet har råtnet. Årsaken til dette er tydelig overflødig fuktighet. Konstant fuktig jord for en blomst betyr død, fordi putrefaktive prosesser aktivt begynner å utvikle seg i jorda. Først råtner røttene, så lider også luftdelen. Bladene blir halte, flekker kan vises på dem, og over tid vil et massivt bladfall til og med begynne. Du kan redde en slik busk bare ved å transplantere og grundig rengjøring. Alle deler av planten infisert med råte skal kuttes av, fjernes fra den gamle jorda og plantes i et friskt underlag. For å forhindre videre utvikling av råte, må planten behandles med et soppdrepende middel..

Hvis Kalanchoe rammes av rotrot og sykdommen allerede har vist seg som flekker på bladene, er det bedre å ikke risikere det og kaste det. Hvis det er mulig, kan du rote en sunn apikal skjæring, som soppen ennå ikke har nådd, men også behandle den med et soppdrepende middel.

Redning av den råtnende Kalanchoe – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară