15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke en gardenia fra frø?

Jeg har alltid drømt om å ha en jasmin gardenia. Imidlertid fant jeg i vår lille blomsterbutikk bare gardeniafrø. Jeg bestemte meg for å ta en sjanse og så dem. Fortell meg hvordan du dyrker en gardenia fra frø?

Gardenia er en eviggrønn buskformet plante. En vakker løvhatt i en dyp grønn farge vil ikke forlate noen likegyldige. Og når blomstringstiden kommer, kan denne skjønnheten til og med overgå en rose. Frodige hvite blomster med en berusende jasminduft gjør henne til dronningen i vinduskarmen. voksende gardenia

Som en ekte dronning, er gardenia like høyt verdsatt. Men med tålmodighet kan du prøve å dyrke en gardenia fra frø. Denne virksomheten er litt plagsom, siden blomsten har en lunefull karakter og er krevende i omsorgen..

Velge frø og jord for gardenia

pakke med frø

For å få unge frøplanter må du velge riktig jord og kjøpe frø av høy kvalitet. Det er bedre å kjøpe frø i spesialiserte blomsterbutikker. På denne måten kan du være sikker på at frøene vil være friske og lagret riktig..

Gardenia vokser godt bare på løs og sur jord. Planten tilhører Madder -familien, som det er et spesielt underlag for. De kjøper den også i butikken. Noen dyrkere hevder at du kan dyrke en blomst ved hjelp av jordblanding for azaleaer.

Såing av gardenia frø til frøplanter

frøplanter av gardenia

Det er bedre å ta en tilstrekkelig bred, men ikke dyp beholder for frøplanter. I bunnen må du legge et lag med utvidet leire, som vil fungere som drenering. Hell jorden på toppen. Legg frøene forsiktig på overflaten uten å trykke dem. Du kan drysse litt jord, men ikke la deg rive med.

Frøene trenger ikke foreløpig bløtlegging, de har god spiring. Det er nok å sprøyte jorden godt etter såing.

Dekk potten med de sådd frøene med folie og legg på en varm, godt opplyst vinduskarme. Frøplanter vil begynne å dukke opp i begynnelsen av den fjerde uken etter såing. Da kan potten omorganiseres på den østlige vinduskarmen, hvor det er litt mindre lys..

Gardenia frøplanter bryr seg

dykk frøplanter

Etter at plantene blir sterkere, kan de dykkes i separate beholdere. Jorden brukes på samme måte som for såing av frø. Plukk opp potter for frøplanter med en diameter på ikke mer enn 7 cm. De plantede spirene trenger fortsatt drivhusforhold, så hver skal dekkes med en kuttet plastflaske.

Med jevne mellomrom fjernes flasken og buskene ventileres. I stedet for vanning, spray jorden godt. Den andre transplantasjonen er utført når plantene begynner å slippe nye blader. Potens kapasitet skal være 2 cm større. Etter transplantasjon kan buskene mates med gjødsel for Azalea. Løsningen er ikke så mettet som for voksne planter..

ung gardenia

Ytterligere omsorg for unge gardenia – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară