15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan er tamarillo og hva er det

Fortell oss hvordan du spiser tamarillo? Mannen min tok med dette miraklet fra en forretningsreise, først trodde jeg at det var tomater. De skar dem i skiver og prøvde å spise dem sammen med huden. Men det viste seg at den er helt uspiselig og bitter. Kanskje det er bedre å bare legge det til retter, for eksempel til en pai som fyll.?

hvordan er tamarillo Visste du at tomater kan vokse på trær? Hvis du ikke tror meg, kan du besøke drivhus som spesialiserer seg på dyrking av eksotiske tropiske planter. Der vil du sannsynligvis se et lite eviggrønt tre eller en busk opp til 4 m høy, på grenene som røde eller gule tomater henger i bunter. Dette er tamarillo – en subtropisk kultur brakt til oss fra Amerika og New Zealand. Hva er en utenlandsk plante og hvordan er tamarillo, hvis du er heldig som finner den?

Tamarillo er en frukt eller fortsatt en grønnsak

tamarillo busk For fruktens ytre likhet kalles tamarillo et tomatre, fordi små “tomater” vokser på grenene. Utad er det et ganske kompakt tre, og noen ganger er det en høy busk. Den er dekket hele året med store grønne avlange ovale blader..

På begynnelsen av sommeren og helt til slutten modnes vakre frukter gradvis i klynger på grenene. De er små, eggformede, opptil maks 10 cm i lengde og 5 cm i omkrets. Toppen dekket med en tynn og skinnende hud. Massen er veldig saftig, og inne er det frø, som tomatene.

Smaken av tamarillo domineres av søte og sure noter, en krysning mellom pasjonsfrukt og tomat. Avhengig av variasjonen kan tamarillo ha en annen farge og smak:

  1. De røde fruktene er dekket med rød hud, men kjøttet er oransje med røde frø. Den mest sure av arten med en overvekt av “tomat” smak.
  2. Oransje tamarillos er de største og litt søtere enn røde. De er oransje på toppen og innsiden, men frøene er mørke..
  3. Gule frukter er de søteste, men også de minste. Både fruktkjøttet og frøene er også gule..arter av tamarillo

I den vitenskapelige litteraturen kalles tomarillo cyfomandra rødbeter, men samtidig er det en frukt.

Hvordan spise tamarillo

tamarillo fruktEksotiske frukter kan spises rå eller legges til forskjellige retter. Men det er en advarsel: frukten har en bitter hud, mens den er tett, og selve kjøttet er ganske mykt.

Du kan nyte frukt og ikke ødelegge smaken med bitterhet på en av to måter:

  • hell kokende vann over dem, og fjern deretter huden;
  • del i to og skje ut fruktkjøttet.skrelt tamarillo

Når du kjøper en tamarillo, må du ta hensyn til utseendet. Moden frukt vil være litt myk når den presses, men vil raskt gjenopprette formen. De kan oppbevares i kjøleskap i opptil 2 uker eller fryses med skinnet fjernet..

Rød tamarillo legges til salater og kjøttretter, og gule brukes på grunn av søtheten i bakevarer og desserter..

Nyttige egenskaper til tamarillo og hvordan den spises – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară