15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Krokusene i potte har falmet – hva skal jeg gjøre videre med løkene

Hei, hjelp meg med råd: krokusene mine i en gryte har falmet, hva skal jeg gjøre videre med dem? Plantene ble gitt meg i gave, men nå begynner løvet å tørke på dem. For å kaste den, stikker hånden min rett og slett ikke opp. Og hvis jeg transplanterer dem til et blomsterbed, vil de begynne og vil slike krokus fra en gryte vokse på gaten?

krokus i en gryte har falmet Tidlig på våren, kvelden før kvinnedagen, er blomstermarkedet oversvømmet med vårnisser: tulipaner og krokus. Og hvis de første går som en bukett, blir de andre som oftest solgt i potter. Etter et par uker står imidlertid de glade eierne av en slik gave overfor spørsmålet: krokusene i potten har falmet, hva de skal gjøre videre. Noen mennesker kaster rett og slett den tørkende busken og tror at den allerede har “overlevd” sin egen. Denne tidlige blomstringen kan faktisk oppnås gjennom en tvangsprosess som svekker løken betydelig. Men med riktig pleie er det mulig å bevare falmede pærer og til og med gjenbruke dem for å tvinge dem..

Krokusene i potte har falmet: hva du skal gjøre videre

løk etter blomstring Så når blomsterstandene visner, men bladene fortsatt er grønne, må du fortsette å vanne busken. Pæren som har gitt en peduncle går nå videre til neste voksende fase – reproduksjon. Du må hjelpe henne med dette ved å mate henne minst en gang (enda bedre – to ganger) med kalium og superfosfat. Ytterligere omsorg for falmet krokus er som følger:

  1. Med gulingen av bladene, bør du begynne å redusere vanning, gradvis og helt fjerne det.
  2. Når løvet er helt tørt, fjern løkene fra gryten..
  3. Rengjør dem fra bakken, skille barna og frigjør dem fra gamle tørre vekter.
  4. Tørk i et par dager, pakk inn avisen og la stå i en måned på et varmt og mørkt sted.
  5. Send forberedte pærer til lagring i den nedre delen av kjøleskapet (ikke i fryseren!).

Krokus kan plantes utendørs i september. De må tilbringe minst to år der, hvoretter pærene kan brukes igjen for å tvinge..

Hvordan forlenge blomstringen av krokus i potte

blomstrende krokusUnder naturlige forhold venter ikke disse primulaene på varme dager og tar seg gjennom snøen ved de første strålene av vårsolen. Det er ganske naturlig at krokusene er mer behagelige i det kjølige, ved temperaturer fra 10 til 15 ° C. Det er vanligvis mye varmere i hus og leiligheter, så det er ikke overraskende at blomstene blekner etter et par dager..

For å forlenge blomstringen trenger krokus forhold som er så nær naturlige som mulig. Uansett hvor mye du vil vise deg frem og sette en busk på et varmt vindu på kjøkkenet, bør du ikke gjøre dette. Bedre å sette gryten på det kuleste stedet. Og selv om natten, ta den ut til balkongen eller en uoppvarmet veranda, hvor temperaturen er omtrent 3 ° C. Da vil krokusen blomstre i opptil 3 uker. I tillegg trenger de bare å bli vannet i brettet for å bevare pærene. Ved vanning i en gryte er det mulighet for forfall.

Hva skal jeg gjøre med krokus etter blomstring – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară