15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på krokus hjemme: hemmeligheter for nybegynnere blomsterbutikker

Fortell oss hvordan du skal ta vare på krokus hjemme? Jeg var ivrig etter å kjøre ut blomsten for det nye året, og jeg så allerede på løkene i butikkataloget. Når er det bedre å plante dem, og hvilke betingelser er nødvendig for krokusblomstring i en leilighet?

hvordan ta vare på krokus hjemme Krokus er de mest brukte løkplantene som kan destilleres. Ved å simulere de naturlige forholdene i rommet, er det enkelt å kontrollere prosessen med blomstring. Rettidig planting, så vel som vekslingen av kulde og varme, lar deg skifte eller nærme deg blomstringstiden. Hvis du ønsker å få en blomstrende plante innen avtalt dato, er det viktig å vite to ting. For det første er dette tidspunktet for plantingen av løkene, og for det andre hvordan du skal ta vare på krokus hjemme. Å dyrke krokus hjemme skiller seg vesentlig fra vedlikehold av innendørs blomster og fremfor alt i temperaturregimet. La oss imidlertid snakke om alt i orden..

Bestemme tidspunktet for planting

krokuspærer Du kan få en vårnærrose ved å heie pærene i november. Hvis du vil beundre de delikate syrinblomstene på nyttårsaften, bør krokus plantes enda tidligere, i begynnelsen av september. For at pærene skal frigjøre peduncles til den fastsatte tiden, er det viktig å lagre dem riktig. Generelt lagres plantemateriale i omtrent 3 måneder før planting..

Den første uken holdes pærene ved høy temperatur (opptil 34 ° C varme), deretter reduseres den til 20 ° C. I den andre måneden med lagring, bør temperaturen reduseres med ytterligere 3 grader. En måned før planting flyttes løkene til et kjøleskap eller til et kjølig rom (ikke høyere enn 9 ° C varme).

Plantepleie etter planting

omsorg etter landingDe kjølte løkene er klare til å plante. Krokus kjøres ut i grunne potter, gjerne i boller. De kan forankres både i ren sand og i en blanding av sand, jord og torv. Du kan plante både individuelt og flere løker i en tallerken. Det er ikke nødvendig å begrave dypt, det er nok enten å utdype den med maksimalt 10 cm, eller til og med la toppen av pæren stå over bakken.

Det er viktig at når de plantes i en gruppe, ikke løkene kommer i kontakt med hverandre, så vel som med blomsterpottens vegger..

Etter å ha plantet krokus trenger du neppe å ta vare på dem. De slår rot i mørket og kjølig, ikke høyere enn 9 ° C varme. Følgelig vil vanning være sjelden..

Når spirene strekker seg opp til 5 cm, overføres krokusene til et lyst rom, men beholder et kjølig regime..

Hvordan ta vare på krokus i blomstringstiden?

blomstrende omsorgNår løkene er rotfestet og går inn i den aktive vekstfasen, må plantene vannes oftere.. Å forlenge blomstring vil hjelpe:

  • opprettholde en kjølig temperatur ved 15 ° C varme;
  • diffust belysning;
  • fosforfôring.

Falmede løker plantes i hagen om høsten slik at de danner barn. De brukes vanligvis ikke til re-destillasjon. Men hvis pæren er godt bevart, kan du prøve å kaste den ut igjen. For å gjøre dette, blir krokus transplantert i næringsjord, matet med ammoniumnitrat (før og etter blomstring).

Krokuspleie før og etter blomstring – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară