15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge en måte å pløye tung jord med leire

Trenger noen råd! Vi kjøpte nylig en tomt med en liten sommerhytte. Men da jeg prøvde å pløye sengene med en lett motorfreser, viste det seg at dette er nesten urealistisk. Jorden er leirete, kultivatoren beveger seg knapt. Men hva med et stort område for poteter og andre plantinger? Råd, jo bedre å pløye jorda, tung med leire, og hvordan du løser dette problemet generelt?

Kanskje er det leirjorda som gir eierne flest problemer. Det er vanskelig å pløye, og enda vanskeligere å dyrke en rik høst på den. Jorden varmes sakte opp og beholder fuktighet i lang tid, og derfor begynner planter ofte å råtne.

Prøve av leirejord

La oss begynne å pløye

Det er nesten umulig å pløye slikt land med en lett kultivator eller hester (som fortsatt praktiseres i dag på små områder). Jorden er for hard, hard og klissete. Derfor er det bare ett svar på spørsmålet, jo bedre å pløye jorda, tung med leire – en kraftig kultivator eller en traktor. Selvfølgelig er det ikke nødvendig å bruke massive, tunge traktorer som brukes i feltene. I dag importeres små, lette traktorer med ganske høy effekt til landet vårt fra Kina og Hviterussland. De er ganske i stand til å pløye ønsket område med høy kvalitet, selv om det vil ta mye tid.

Men samtidig må du prøve å løse problemet med leirjord..

Forbedring av leirjord

Selvfølgelig kan du ganske enkelt erstatte jorda på stedet med en bedre – det er nok å fjerne det øverste laget av leirjord og ta med 5-10 lastebiler med svart jord. Dette vil løse problemet med en gang. Men dette er vanskelig og ekstremt dyrt. Derfor løser vi problemet annerledes..

Om høsten, når avlingen høstes, må stedet pløyes igjen. Dessuten skal det først drysses med fint sagflis eller hakket halm..

Å pløye med halm er nøkkelen til å forbedre jorda

Du må pløye ikke for dypt – 15-20 centimeter er nok. I tillegg er jorda på denne dybden tettest befolket med mikroorganismer som vil behandle organisk materiale før neste planting. Dermed oppnås to mål – landet blir gjødslet og blir lettere..

Du kan også legge til sand og torv i halmen – med en slik blanding vil leirjorden bli bedre mettet med oksygen, noe som bidrar til den beste veksten av noen planter.

Det vil ikke være mulig å endre jorda helt på ett år, men om 5-7 år vil endringene være merkbare for det blotte øye.

Pløying av tungt land med en motorkultivator er tydelig vist i videoen

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară