15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva vet vi om pistasjetreet og hvordan det vokser

Vi kjøpte en pistasjfrø i planteskolen. Selgeren sa at en liten busk ville vokse ut av den, og jeg har alltid trodd at det var et tre. Fortell meg hvordan pistasjnøtter vokser? Hvor høyt når de og hvor bred er kronen? Jeg har en ledig plass i hagen min, men jeg vet ikke om det er nok plass til dem..

gren av pistasjenøtter Grønne mandler – dette er hva pistasj -treet ofte kalles. Deilig, fet og solid grønnaktig frukt konkurrerer med valnøtter. Det er sant at de ikke kan erstatte det helt, siden pistasjenøtter vokser bare under visse klimatiske forhold, i motsetning til mutteren, og mange gartnere kan bare drømme om denne kulturen og nøye seg med importerte druper som er kjøpt i butikken..

Dette er det riktige navnet på frukten av pistasj -treet, og den langstrakte mutteren er faktisk et spiselig bein eller intrakarpe. Imidlertid “gidder” ikke botaniske finesser og kaller bare pistasjnøtter, som enhver frukt som har et skall og en kjerne.

Busk eller tre?pistasjtrær

Hvordan pistasjenøtter vokser avhenger av det voksende klimaet. I naturen vokser kulturen på steinete jordarter der det er mangel på varme og fuktighet. Slike forhold satte et preg på rotsystemets form: på jakt etter vann går røttene 15 m dypt ned i bakken, og i flere nivåer, og på sidene sprer de seg enda mer – opptil 25 m brede. Naturligvis kan det ikke være snakk om noen nabolag, pistasjenøtter fortrengter fast andre avlinger, fanger plass og vokser alene, mens de ikke kan skryte av en spesiell kratt av kratt..

pistasjbuskI ørkenklima med lite nedbør vokser pistasj ofte som en stor busk og danner flere stammer. Den forgrener seg godt og danner en frodig krone med langstrakte, opptil 20 cm, grønne blader med sporede lette årer. Hvis det er nok fuktighet, går pistasjen i en stamme og vokser i form av et tre. Høyden kan nå 10 m, og tykkelsen på stammen – opptil 1,5 m, mens kronen forblir den samme tette på grunn av aktiv forgrening av skudd.

Pistasj er en langlever; i et passende klima og med riktig pleie kan den leve opptil 1000 år.

I både busken og treet er stammen preget av å bøye og lene seg til siden. Barken på unge kvister er malt i en vakker rød farge, men med alderen blir den grå. Pistasj blomstrer tidlig, allerede i mars, eller i mai, hvis området har et kjøligere klima, og begynner å bære frukt i andre halvdel av sommeren. Det er en dioecious plante, krever planting av frøplanter av forskjellige kjønn.

Interessant nok tolererer kulturen ikke bare tørke godt, men også et relativt kaldt snap. Frost opp til 25 grader er ikke redd for henne.

Hvor pistasjenøtter vokser i Russland?pistasjnøtter blomstrer

I vårt land kan kulturen ikke dyrkes overalt. På de kalde nordlige breddegrader planter noen desperate amatørgartnere pistasjenøtter i kar i vinterhager, men som pottekultur tar de for mye plass, og det er veldig vanskelig å gi sitt kraftige rotsystem nok plass..

Men i de sørlige områdene, på Krim, langs Svartehavskysten i Kaukasus, er pistasjnøtter ganske behagelige. Jeg likte spesielt variasjonen der som heter ekte pistasj, som bærer frukt vellykket under våre forhold.

Video om hvordan du dyrker pistasjenøtter

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară