15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Effektive måter å håndtere en bjørn på

For flere år siden kjøpte vi et hus i landsbyen og flyttet dit for å bo, og etterlot datterens leilighet i byen. Først var min kone veldig glad for at hun hadde sin egen grønnsakshage, hvor hun kunne dyrke grønnsaker, frukt og bær til barnebarna. Som det viste seg, satte vi ikke pris på alle mulige nyanser, for eksempel hva slags hage vi bokstavelig talt måtte kjempe for. Etter å ha startet en liten gård, følte de allerede i det andre året ulempene – en bjørn dukket opp i møkkhaugen. Denne infeksjonen har gradvis flyttet til sengene, og ødelegger nå hele høsten vår. Fortell meg hvordan du skal håndtere bjørnen, og er det mulig å drive henne bort fra stedet for alltid? Det er ikke mer styrke til å se på de spiste grønnsakene.

hvordan du skal håndtere en bjørn Hvis du vanner sengene dine regelmessig, men plantene fortsetter å visne, og passasjer gnages i potetene, må du se nærmere på bakken. Så du små hauger ved siden av de runde minkhullene? Dette betyr at en ny leietaker har dukket opp på nettstedet ditt, kalt en bjørn. Dette store insektet skader ikke bare under jorden, graver tunneler og skader plantens rotsystem, samt spiser opp innsiden av rotvekster. Det er ikke motvillig å feste på den overjordiske delen av kulturene, mens bjørnen har en unik evne til å bevege seg på alle måter. Hun kryper, flyr og til og med svømmer. Å fange eller ødelegge dette store insektet er ikke et lett oppdrag, men likevel ganske gjennomførbart. Tross alt, hvis du gir ham fullstendig frihet, kan du glemme planene for høsting. Det er mange måter å håndtere en bjørn på. Blant dem er det både kjemiske og folkemetoder oppfunnet av oppfinnsomme gartnere. Alle er ganske effektive når de blir tatt på alvor. Så la oss se på de mest effektive måtene å bli kvitt dette skadedyret..

Kjemisk angrep eller narkotika mot bjørnen

narkotika mot bjørn I spesialforretninger er det mange midler for å beskytte hage- og hagebruk avlinger mot skadedyr, inkludert mot bjørnen. De fleste av disse er granulat som helles direkte i hulene.. Blant dem fungerer medisiner godt:

  • Medvetox;
  • Torden;
  • Bankcol;
  • Fenaxin pluss.

Hvordan håndtere en bjørn på folkelige måter?

Mange gartnere har sine egne hemmeligheter om hvordan de kan bli kvitt skadedyret, basert på observasjoner og mange års praksis. Ulike feller og agn gir maksimal effekt. Løsninger basert på improviserte midler som dreper insekter eller tvinger dem til å forlate hulene, fungerer også bra..

Dyp løsning av jorda flere ganger per sesong vil ikke bare øke jordens luftgjennomtrengelighet. Så du kan finne bjørnereder og bli kvitt eggene til det kommer en ny batch fra dem..

Feller

fellerDe er laget av plastflasker eller glassbeholdere, som legges i et produkt som skadedyr liker.. Dette kan være:

  • øl;
  • honning.

Når det er mange bjørner i fellen, blir de tatt ut og ødelagt..

Agn

agnPrinsippet for bruk av agn ligner feller, bare gjødsel fungerer som et “tiltrekkende” stoff. Det er i den som bjørn liker å bosette seg og legge egg.. Det er best å lage agn selektivt og på en bestemt tid på året, og spre små hauger rundt stedet:

  • tidlig på våren – på dette tidspunktet begynner insekter sin hekketid, det vil si at de leter etter et sted for legging;
  • senhøst – så leter bjørnene etter et sted å overvintre.

Etter en stund blir fellene undersøkt og alle skadedyr fjernet sammen med gjødsel og ødelagt..

Bruk av improviserte midler

improviserte midlerSåpevann kan hjelpe til med å bli kvitt bjørnen. Det helles i hull, oversvømmer skadedyr eller ødelegger dem når de begynner å flykte..

Og det er også noen ting som bjørnen ikke liker og ikke engang tåler. For eksempel, etter å ha smakt eggeskallene som er hellet i minken, dør hun, og visse planter vil ikke drepe henne, men blir sendt av stedet. Så mellom sengene er det godt å plante ringblomster, krysantemum, calendula. Bjørnen liker heller ikke aromaene som kommer fra fisk, løk, hvitløk, mynte og furu nåler.

Vi lager giften til bjørnen selv – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo