15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Du må kjenne ham etter syn – talersopp, foto og beskrivelse av spiselige og giftige arter

Fortell meg om talersoppen er spiselig, jeg vil veldig gjerne vite bildet og beskrivelsen av denne arten. Min kone gikk for å få smør og tok med et par rare sopp. To grå og to oransje, med lamellhett med en fordypning i midten. De ringte til naboene for å fastslå funnet, siden jeg ikke har sett slike før. Noen sa at de var snakkere. Men det er noe de kan være?

sopptalker foto og beskrivelse De fleste soppene har så mange varianter at selv erfarne fans av “stille jakt” ikke kan identifisere alt. En av naturens mest mangfoldige gaver er talersopp, bildet og beskrivelsen som er viktig å vite. Og ikke bare for å kunne skille mellom visse sopp, men for å bestemme deres spiselighet. Faktisk er det blant de som snakker veldig farlige, giftige arter. De skal under ingen omstendigheter samles, tilberedes eller konsumeres, for ikke å få akutt matforgiftning. Og noen av dem er til og med dødelige..

Snakkersopp – foto og beskrivelse

hvordan ser taleren ut og hvor vokser den Snakkere tilhører familien til vanlige og er lamellære sopp. Capsens farge og form varierer fra art til art, men de har alle en liten øvre del. Diameteren på hetten overstiger i gjennomsnitt ikke 3-6 cm. Hettenes overflate er glatt, slim kan bare være tilstede etter regn og i små mengder. Kantene på caps er vanligvis lysere enn midten, som er deprimert i de fleste sopp. Platene på baksiden av hetten går jevnt over til en lav stamme av middels størrelse. Høyden overstiger ikke 7-8 cm, og diameteren på beinet i den største arten er bare 3 cm.

Talkers tilhører 4 kategorier sopp når det gjelder næringsverdi, og de fleste kalles betinget spiselig. De spiser hovedsakelig hatter, koker dem to ganger, og vannet må tømmes. Benene tørkes stort sett på krydderpulver ettersom de er fibrøse..

Små vakre snakkere foretrekker å vokse i grupper (sjeldnere – enkeltvis) i barskog og bjørkelunder. Du kan også møte dem i løvskog, men hovedsakelig der det er bjørker. Massesoppingen begynner tidlig på høsten.

Hvilke snakkere kan spises

Den spiselige arten av disse soppene høstes mens de er unge, ettersom kjøttet av eldre sopp blir seigt. Disse inkluderer snakkere:

 • bøyd med en traktformet grågul hette og et klubbformet ben;bøyd snakker
 • grå (de er røykfylte) med en flat brungrå hette, hvittgrått ben og fruktkjøtt med en lett såpe aroma;grå snakker
 • beger med en skinnende hette med krøllete kanter og en fordypning i midten, farget brunaktig;begertalker
 • oransje (de er også falske kantareller eller kokoschki) med hette, oransje og konveks i ung alder, som deretter blir brunaktig og traktformet;oransje snakker
 • klubbfot (de er også tykke) med en brun flat hette og et ben hovent i nedre del;kløfotprater
 • traktformet (de er traktformede eller trakter) med en sterk fordypning i midten av den bølgende brunaktige hetten;traktprater
 • omvendt fra en mursteinfarge med en skinnende lue og en bred trakt i midten (de har ingen spesiell næringsverdi, smakløse, men fortsatt spiselige);invertert snakker
 • anis (de er også velduftende eller velduftende) med en grågrønn lue med en form og en liten fordypning i midten.anisprater

Snakkersopp – foto og beskrivelse av giftige arter

Noen sopptyper har et høyt innhold av muskarin, en farlig gift, så de kan ikke spises for ikke å bli forgiftet. Dette er slike snakkere som:

 • voksaktig med en bølget matt hette av lys grå farge;sopp govorushka foto og beskrivelse giftig govorushka voksaktig
 • hvitaktig (aka rødbrun) med en konkav tynn hvit hette med en liten rosa fargetone;hvitaktig snakker
 • bleket eller hvitaktig med en sinuøs traktformet hette i hvitt med grå sirkler i kantene;hvitkalkede snakkere
 • rødlig eller sprekker med en rødlig rød hette, som sprekker i eldre prøver.sprekkende snakker

Waxy govorushka – sopp, mer giftig enn fluesopp

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo