15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage soppsubstrat

Fortell meg hvordan du lager et underlag for sopp? Vi vil prøve å dyrke en prøveporsjon med sopp hjemme. Vi bestilte gjødsel fra en nabo som har en datterselskap. Vi er selv nybegynnere, i år flyttet vi nettopp til dachaen og kjøpte kyllinger. Så de har ikke klart å samle avfallet sitt ennå. De bestemte seg for å investere økonomisk i det første substratet. Og hvis det ordner seg, vil vi fortsette å gjøre det ut av våre “produkter”. Hva du skal legge til gjødsel?

hvordan lage et underlag for sopp Hvis sopp vokste i hagen, ville alle dyrke champignon i stedet for poteter. Imidlertid inneholder sopp ikke klorofyll, så de kan ikke få maten fra vanlig jord. Bare i veldig lett og rik jord kan denne populære delikatessen vokse og formere seg. Ferdige blandinger kan kjøpes i butikken, men dette medfører betydelige kostnader. Det er mye mer lønnsomt, og slett ikke vanskelig, å lage dem hjemme. Selv om de vet hvordan man lager et underlag for sopp, kan selv nybegynnere soppdyrker gi seg jord av høy kvalitet til soppdyrking..

Hva du trenger for å forberede underlaget?

substrat halm Det første trinnet er å velge og forberede området der komposthaugen skal forsegles. Den må beskyttes ovenfra og under. En baldakin vil redde deg fra regn, og asfalt eller film vil redde deg fra kontakt med bakken, noe som ikke bør tillates for å unngå inntrengning av skadelige sopp og bakterier..

Det er mange “oppskrifter” for underlaget, og hver amatør har sine egne hemmeligheter. Men alltid er grunnlaget for kompost vegetabilske råvarer (blader, halm, gress) og organisk materiale (møkk, gjødsel), blandet med mineralgjødsel. Forskjellen kan ligge i proporsjoner og bruk av spesifikke legemidler..

For eksempel kan du bruke denne metoden og forberede:

 • 50 kg halm;
 • 50 kg fersk gjødsel;
 • 4 kg gips;
 • 1 kg superfosfat;
 • 2,5 kg kritt;
 • 2,5 kg urea.

Hvordan lage et underlag for sopp – trinnvise anbefalinger

komposthaugDet første trinnet er å forberede sugerøret: suge det og la det stå i tre dager. Mens halmen blir våt, kan du lage en mineral dressing ved å blande all gjødsel tørr. Du får et frittflytende mineralkompleks – det vil være mer praktisk å legge det til enn å legge til komponentene separat.

Når halmen blir våt, kan du begynne å forberede underlaget:

 1. Legg et lag halm på det forberedte stedet.
 2. Fukt det med vann.
 3. Dryss med en blanding av gjødsel.
 4. Legg et lag gjødsel på toppen.
 5. Dryss gjødsel igjen.
 6. Gjenta med 3 flere lag som dette.

Hver 5. dag må komposthaugen blandes med en høyde, tilsett vann slik at den smelter og brytes jevnt. Om en måned er underlaget for soppen klart..klart underlag

Den skal bli brun, men forbli fuktig og smuldret. Hvis komposten lukter ammoniakk og er klissete, er den ikke klar ennå.

Således oppnås omtrent 150 kg substrat for sopp fra det angitte antallet komponenter. Og etter at høsten er høstet, vil kompost spille en annen nyttig rolle i form av gjødsel eller mulch for hagesenger..

Forbereder kompost for dyrking av sopp – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo