15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Volushka sopp – bilder og beskrivelser av ekte og falske arter

Kan du fortelle meg hvordan soppen ser ut, foto og beskrivelse? Samlet til slektninger inviterte de oss til skogen, de sier det er mye smør og bølger. Og hvis jeg fremdeles vet og husker de første, kan jeg ikke engang forestille meg hva bølger er. Hvordan samle dem? Om ikke å forveksle med uspiselig.

sopp volnushki foto og beskrivelse Sopp regnes som en delikatesse, fordi den elastiske massen er nesten like god som kjøtt når det gjelder proteininnhold. Men mange spiselige sopp, og spesielt volushki, har kolleger som kan forgiftes. Derfor er det veldig viktig å vite hva de er og hva slags sopp det er (foto og beskrivelse videre i artikkelen).

Bølger er virkelige og falske. Nesten alle sopp av denne arten har et karakteristisk trekk – bølgete sirkler på hetten. Alle ekte bølger kan forbrukes. De tilhører den andre kategorien spiselighet. Noen falske bølger kan også spises. Men blant dem er det mange uspiselige og til og med giftige kolleger..

Der bølgene vokser

der bølgene vokser For bølger må du gå til skogen, og der bjørketrær nødvendigvis vokser. Både ekte og falsk sopp er uløselig knyttet til dette treet og danner mycorrhiza. Soppsesongen begynner på forsommeren og varer til september, spesielt i regnvær. Sopp vokser i hele familier, hovedsakelig på åpne steder. Men noen arter foretrekker skyggefulle våte kratt..

Volnushki tilhører slekten til melkemennene, på grunn av hvilke de faktisk anses som betinget spiselige. Det handler om den melkeaktige brennende juicen som finnes i fruktkjøttet. Bløtlegging i 2 dager og varmebehandling vil bidra til å bli kvitt denne bitterheten. Dette gjelder imidlertid ikke for giftige bølger – de kan ikke spises selv etter slike prosedyrer..

Volushka sopp – foto og beskrivelse av spiselige sopp

De spiselige underartene som oftest finnes i våre skoger inkluderer bølger:

 1. Rosa (de er Volzhanki). En av de største, med konvekse rosa kapper opp til 15 cm i diameter. På kantene på kappene, gjemt ned, er det en mild pubescens. Massen er hvit eller blekrosa.rosa bølger
 2. Hvit (myke hvite). Hatter med en diameter på ca 4 cm er malt i hvit kremfarge, som mørkner mot midten, uten mønster. Hos unge sopp er kantene på hettene jevne, i gamle er de revet.hvite bølger

I tillegg kan du også bruke grå, gule (bølger) og myr (falmede) bølger, men de er ikke veldig vanlige hos oss..

Falske bølger

sopp volnushki foto og beskrivelse av falske arterInkluderer veldig like tvillingsopp. De har samme hetteform, bare med glatte kanter. Falske bølger er både spiselige og giftige..

Spiselige dobbeltgange

I motsetning til den kjøttfulle fruktkjøttet av rosa bølger, er det i dobbeltrom tørrere. Og størrelsen på falske sopp i seg selv er mindre.

Du kan spise slike falske bølger – milkmen:

 1. Vanlig. Unge sopp har blåaktige hetter, så blir de brune. Kantene er litt bølgete, ringmønsteret er bevart på hettene, og de er alltid tørre.vanlig melker
 2. Falmet (eller treg) med hvitgrå caps og en syrinfarge. Senteret på kappene er mørkere og beina lysere..falmet melker
 3. Brunaktig med fløyelsaktig sjokoladehett og kjøtt med en lett fruktig aroma. Unge sopp har konvekse hetter, gamle – deprimerte.brunaktig melket
 4. Brun med nesten svarte fløyelkapper med bølgete pubescent kanter. Det er ingen karakteristisk bitterhet i fruktkjøttet.brun melket
 5. Gigroforiform med sprø, tørre hetter av rødbrun farge.hygroforoid melkeaktig
 6. Brennende melkeaktig med fuktige slimhatter av lys grå farge.varm melkeaktig melkeaktig

Uspiselige falske bølger

Disse doblene kan ha en behagelig lukt og et vakkert utseende, men deres veldig skarpe fruktkjøtt er giftig. Du skal under ingen omstendigheter bruke slike falske melkebølger:

 • pigg med rosa-brune caps dekket med rødlige skalaer;tornete melkeaktig
 • klissete med grågrønne caps dekorert med mørke flekker;klissete melker
 • lever med glatte, traktformede hetter, farget olivenbrun.leverlaktat

Hvordan salte bølger

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo