15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Shiitake sopp – fordelene og skadene ved “livseliksir”

Fortell oss hva shiitake sopp er, fordelene og skadene ved dette produktet. Jeg hørte at de hjelper med diabetes (jeg har hatt denne diagnosen i 5 år). Du kan ikke finne slike sopp på markedet vårt, men en venn lovet meg å ta dem med. Hun dro på forretningsreise til Japan i et år. Dette er hennes andre tur, hun sier at fersk og tørket shiitake kan kjøpes der i hvilken som helst butikk. Ferdige medisiner fra slike sopp selges til og med. Så jeg bestemte meg for å prøve å senke sukkeret.

shiitake sopp fordel og skade Det er fortsatt en kuriositet i vårt land, shiitakesopp, fordelene og skadene ved disse soppene har lenge blitt studert i det celestiale riket. Der kalles de keiserlige og “livets eliksir” på grunn av deres rike og balanserte biokjemiske sammensetning. Disse soppene inneholder så mange nyttige stoffer at bruken er lik medisin. Shiitake kan trygt kalles helbredende, fordi effekten på kroppen er uvurderlig og bare har en positiv effekt..

Shiitake sopp – fordeler og skader

shiitake -treet Shiitake eller lentinula spiselig er en type treaktig sopp. Under naturlige forhold vokser de på stammer og grener av trær. Da de medisinske egenskapene til sopp ble oppdaget for menneskeheten, begynte de å vokse kunstig. Oftest brukes presset sagflis til dette..

I utseende ligner shiitake sopp. Et tykt, kjøttfullt bein er kronet med en konveks lamellhette dekket med skalaer. Noen ganger har den en utkant fra en ødelagt membran. Sjampinjongene i seg selv er små, veier litt mer enn 100 g hver, og diameteren på hetten er i gjennomsnitt 18 cm. Men i motsetning til champignon er den mørkere, farget i en vakker brun farge. Shiitake har en original smak – sopp, men med en karamell ettersmak, noe som ikke er tilfelle med andre sopp.

Nyttige egenskaper til shiitake

fordelaktige egenskaper ved shiitakeKeiserlige sopp metter ikke bare kroppen, men har også en gunstig og helbredende effekt på den:

  • øke immuniteten;
  • lavere kolesterol, blodtrykk og glukosenivå;
  • normalisere metabolske prosesser;
  • rens for giftstoffer og giftstoffer;
  • har en beroligende effekt på nervesystemet;
  • hjelp til å bli kvitt overflødig vekt;
  • forynge huden;
  • styrke blodårene.

Shiitake brukes til å behandle mange sykdommer: forkjølelse, hjerte, nervøsitet. Og de blir også vellykket brukt i kampen mot onkologi. Sopp øker motstanden mot ulike infeksjoner og svulster og bremser veksten av kreftceller.

Når og til hvem er bruk av sopp kontraindisert?

kontraindikasjoner mot shiitakeSom enhver annen sopp er shiitake sopp veldig tung på magen og vanskelig å fordøye. Derfor bør ikke barn under 14 år gis dem, så vel som gravide og ammende kvinner. I tillegg bør du ikke spise sopp hvis du har allergi. I tillegg til bronkial astma, da de kan provosere et angrep.

Shiitake ekstrakt medisiner kan tas parallelt med andre medisiner. I tillegg til aspirin og alkohol tinktur av akonitt.

Gitt at proteinene i sopp er tung mat for magen, er det viktig å ikke bruke for mye sjampinjong selv. Det er nok å spise ikke mer enn 200 g fersk og 22 g tørr shiitake per dag..

Shiitake – egenskaper, applikasjoner, oppskrifter

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo