15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Magiske jævla egg eller soppveselka – foto og beskrivelse av naturens mirakel

Hva er en Veselka -sopp, kan du finne ut et bilde og en beskrivelse? Jeg trenger det utelukkende til medisinske formål – å lage olje mot liggesår. Bestemoren vår hadde oppskriften lenge, men den kom godt med først nå, da hun ble syk. Som de fleste sengeliggende pasienter utviklet liggesår seg over tid. Alle medisinene er allerede prøvd, ingenting hjelper, og nå fant jeg denne verdsatte oppskriften i gamle dokumenter. Men hvor kan jeg finne sopp hvis jeg ikke vet hvordan de ser ut? Og de er generelt spiselige?

sopp veselka foto og beskrivelse Høsten er en stille jaktsesong for soppplukkere, og de heldigste av dem tar med seg kurver fulle av kantareller, boletus og ospesopp. Og bare veselka -soppen, hvis bilde og beskrivelse ikke engang er kjent for alle, omgås av mange på grunn av den ubehagelige lukten. Forresten, utseendet til denne gaven av skogen er heller ikke veldig attraktiv, og i begynnelsen av utviklingen ligner den ikke engang en sopp i det hele tatt. Lette egg ligger i gresset under trærne, og til og med lukter som om de er råte … Du skal imidlertid ikke tro ditt første inntrykk, fordi en veselka er en veldig nyttig sopp, om enn ikke vakker.

Veselka sopp – foto og beskrivelse

Veselka sopp cutaway Av hvilke årsaker soppen fikk et så morsomt navn, er ukjent. Men folkenavn gjenspeiler i det minste utseendet. Døm selv: en sopp kalles et hekseegg, et forbanna egg, en stinkende morkel eller en lurv. Faktisk er en ung sopp et egg med rund ansikt, dekket med et hvitt eller kremaktig skall (peridium), og innsiden fylt med en geléaktig masse. Gjennomsnittsvekten til slike egg er 150-200 g. Etter hvert som de vokser og modnes, brytes peridium og et langt ben opp til 30 cm høyt begynner å spire ut av det raskt. Toppen er dekorert med en klokkeformet olivenhette -grønn farge med hull på toppen. Hetten er ikke høy, bare 5 cm, og overflaten er dekket av celler, og det dannes en flekk i midten. Skyggen er ubehagelig å ta på, slimete – dens sporer lever i dette slimet. Og den har også en motbydelig sur lukt, som insekter flokkes på..

Et karakteristisk trekk ved den stinkende morkelen er en veldig rask vekst. Selve egget utvikler seg i løvkullet i omtrent en uke (forresten, det er festet til jorden med bare en rot). Og etter at skallet brister, modnes hele soppen fullt ut på 3 dager. For dette ble veselka til og med inkludert i Guinness rekordbok..

Veselka sopp vokser hovedsakelig i kjølige områder, i løvskog. I sør overlever ikke soppen fordi den ikke tåler tørke. Du kan samle den hele sommeren til midten av oktober, avhengig av klima. Sopp er stort sett små, opptil 20 stykker, men du kan også møte enkeltstående.

De medisinske egenskapene til Veselka -soppen

medisinske egenskaper til Veselka soppTil tross for den ubehagelige lukten og ikke mindre behagelig slim, er selve soppen ikke giftig. Noen gourmeter bruker det til og med i matlagingen. Men det viktigste bruksområdet for det jævla egget er tradisjonell medisin. For medisinske formål anbefales det dessuten å samle egg, siden de inneholder flere næringsstoffer. De tørkes med en klut (ikke vaskes) og kuttes og tørkes.

Infusjoner, tinkturer, juice, olje, pulver er laget av veselka -soppen. De hjelper til med å forebygge og behandle mange sykdommer, for eksempel:

  • senke blodtrykket og forhindre hjerteinfarkt og slag;
  • behandle psoriasis, liggesår, purulente sår;
  • gjenopprette immunitet;
  • lavere kolesterol;
  • har en beroligende effekt på nervesystemet;
  • gjenopprette hormoner og styrke;
  • hjelp til å bli kvitt smertesyndrom ved lidelser i muskuloskeletale systemet.

Hvordan ser Veselka sopp ut og hvilke egenskaper

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo