15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gråtende lerk med hengende krone – et originalt tre for hver hage

Fortell oss hva som er en gråtende lerk med en hengende krone? En venninne har et landsted med en stor tomt, som hun gjorde til en ekte botanisk hage. Her om dagen skryte jeg av et nytt oppkjøp, nettopp denne lerken. Hun berømmet det så mye at jeg bestemte meg for å kjøpe til meg selv, til vår lille dacha, men jeg tviler litt på om det blir nok plass til henne der. Hva er maksimal høyde på treet, og er det vanskelig å dyrke det?

gråtende lerk Lerk er en vakker og unik representant for nåletræsavlinger, som slipper nåler til vinteren. Gråtende lerk med en hengende krone er spesielt populær blant gartnere. Hvis disse trærne i naturen vokser veldig store og høye, er gråtende lerketrær mer kompakte. I tillegg har de en original struktur: skuddene har ikke en tendens til solen, men henger ned til bakken. Lave trær med en åpent krone er en ideell løsning selv for et beskjedent sted. De vil ikke ta mye plass, de vil ikke skygge naboplanter, og i deres omsorg er de ikke like lunefulle som bartrær..

Gråtende lerk med hengende krone: populær art

Gråtformer har følgende lerkesorter:

  1. Europeisk. Eieren av en jevn stamme og fallende grener dekket med lange smaragdnåler. Barken til unge trær er grå, men blir brun med alderen. Foretrekker steinete terreng. Vakre gråtende varianter: Corley med en avrundet krone og nesten ingen stamme og stiv pisking med hengeskudd på stammen. De mest kompakte trærne oppnås etter podning. Høyden overstiger ikke 1,5 m med en krondiameter på bare 1 m.Europeisk lerk
  2. Japansk. Den har en pyramideformet krone, men grenene vokser horisontalt og faller ned. Et karakteristisk trekk ved arten: Nålene får en blåaktig fargetone om sommeren. I tillegg blir den gul senere på høsten. Den mest spektakulære sorten er den japanske Pendula -lerken. Den vokser opp til 6 m i høyden og danner en gråtende krone med en diameter på opptil 1,5 m.Japansk lerk

Funksjoner ved dyrking av gråtelerk i hagen

Det er nødvendig å plante lerk på et godt opplyst sted. Den kan vokse i nesten hvilken som helst jord bortsett fra vannet jord. Men hvis jorden er for tett, er det viktig å gjøre god drenering. Ellers vil rotsystemet begynne å gjøre vondt, og treet vil forsvinne..

Til tross for intoleransen for vannet jord, er lerk krevende for vanning. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot unge trær og vanne dem regelmessig. Voksne prøver krever bare slik oppmerksomhet under tørke..

Hvis nålene på treet har begynt å bli gule, men det ennå ikke er sesongen med “nåler” – det er mangel på fuktighet.

Omsorg for en gråtende skjønnhet inkluderer fôring og beskjæring. Det er bedre å gjødsle med mineralkomplekser som Kemira om våren. Samtidig kan du utføre formbeskjæring. Skudd som “kryper ut” fra kronen fjernes. Hvis du trenger å gjøre kronen mer frodig, blir også vekstpunktet trimmet. Utseendet på sidegrener vil være et resultat av forkortelse av fjorårets skudd. Lerk dvale godt, men det er bedre å dekke unge trær om høsten.

Voksende gråtende Pendula lerk – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo