15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dverg årlige georginer Morsomme gutter

En bekjent i høst delte frøene til en dahlia kalt Funny guys. Tidligere hadde jeg bare tuberøse varianter, og på denne måten har jeg ennå ikke dyrket dahliaer. Fortell oss hva denne arten er, og er det mulig å forplante den med knoller? På en eller annen måte får jeg ikke lyst til å rote med frø hvert år.

georginer morsomme gutter Dahliaer er elsket av mange blomsteroppdrettere og vakre høye busker kan ofte bli funnet i blomsterbed. Imidlertid vet ikke alle at det er en mer kompakt utsikt blant dem, som tar mye mindre plass på stedet, men ikke mindre vakkert av dette. Kompakte dahliabusker Muntre gutter vil lykkes med å passe inn i designet av selv den minste sommerhytta og vil glede seg over sine flerfargede blomsterstander opp til selve frosten.

Hvordan blomster ser ut?dahlia bush

Morsomme karer tilhører dvergvarianter av dahliaer. De vokser i små, men veldig frodige busker. Plantenes totale høyde overstiger ikke 70 cm, og noen eksemplarer er i det hele tatt smuler – deres vekst er bare 25 cm. Men blomstestenglene er veldig kraftige og sterke, og selve busken er dekket med vakkert grønt løvverk (for varianter med en rød blomstring, tilstedeværelsen på bladplater er karakteristisk burgunder?).

Det er bemerkelsesverdig at tidspunktet for blomstring av dahliaer direkte avhenger av størrelsen: jo høyere plantene er, jo senere blomstrer de..

Dahlia blomsterstander ligner store tusenfryd og når 10 cm i diameter. Fargen deres kan være veldig mangfoldig, det er også tofargede varianter. Selve blomsten er en kurv, i midten hvor det er gule rørformede kronblad, og kantene er innrammet av sivblader malt i hovedfargen.

Voksende funksjonergeorginer blomstrer

Selv om Jolly Guys er flerårige blomster av natur, dyrkes de som en hageavling som ettårige. Dette skyldes først og fremst at buskene ikke kan overvintre under våre klimatiske forhold. I tillegg danner de knoller ekstremt motvillig, og hvis dette skjer, degenererer de fremdeles i det tredje leveåret. Dermed er den mest optimale måten å vokse og reprodusere dverg dahliaer med frø.

Såing av frø kan gjøres på to måter:

  1. Direkte i det åpne bakken. Siden de saftige og delikate dahlia -buskene er redde for lave temperaturer, kan de sås i hagen ikke tidligere enn slutten av mai..
  2. For frøplanter. For å fremskynde blomstringstiden er det best å dyrke frøplanter ved å så frø i potter i slutten av mars. Forsterkede busker transplanteres til blomsterbedet i de siste dagene av mai.

Dahliaer, sådd direkte i hagen, vil blomstre bare på slutten av sommeren, og de som er oppnådd av frøplanter – allerede i begynnelsen av juli.

For de muntre gutta er det nødvendig å ta et lyst sted, siden buskene i skyggen begynner å strekke seg og miste sine frodige former. Du bør ikke la deg rive med vanning: blomstene vil rolig leve et par dager uten vann, men de tåler ikke overskudd av det og kan råtne. Ellers er disse fantastiske blomstene veldig lydige og blomstrer til høsten, til frosten begynner..

Video om dyrking av dahliaer Morsomme gutter

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo