15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dahlia plantingsdatoer

Fortell meg når du skal plante dahliaer? I fjor fikk jeg en veldig vakker sort, jeg planter denne planten for første gang. Selgeren advarte umiddelbart om at røttene må graves opp for vinteren, men når de kan settes tilbake til hagen, glemte jeg å spørre.

når man skal plante dahliaer Dahliaer er en av de mest elskede, man kan til og med si klassiske planter. De ble vokst av våre bestemødre, men i dag har disse flerårige skjønnhetene ikke mistet sin popularitet og er fortsatt etterspurt blant blomsteroppdrettere. Faktisk er det sant, hvordan kan du ikke like de stolte buskene med store grønne blader og originale store knopper i de mest varierte fargene? Enkel eller dobbel, med runde eller smale kronblad, enfarget eller med flere kontrastfarger – de originale dahlia -blomstene ser flotte ut både i hagen og i en bukett.

Å dyrke disse knollblomstene er generelt ikke vanskelig, den eneste nyansen som bør tas vare på er forbundet med dahliaens termofile natur. Selv om de er hageplanter i åpen mark, kan de overvintre bare i varme – når lufttemperaturen synker til 0 grader, dør den overjordiske delen av planten helt av, og de kjøttfulle saftige knollene av dahlia blir liggende i jorden for vinteren , fryse.

Med vårens ankomst kan dahliaer igjen plantes i et blomsterbed, men behovet for varme setter også et preg på selve plantingen, for hvis du tar ut knollene (så vel som frøplanter) for tidlig, vil de mest sannsynlig dø fra tilbakevendende frost. I denne forbindelse er det viktig å vite når man skal plante dahliaer, gitt formen på planten som dyrkes, nemlig:

  • frø;
  • knoller.

Når skal så frø?dahlia frøplanter

Frømetoden brukes ikke ofte, siden ikke alle er klare til å tukle med frøplanter, og har muligheten til å gi dem riktige utviklingsbetingelser. Men hvis du bestemmer deg for å eksperimentere eller du støter på en variant som ikke danner knoller (det er slike dahliaer), kan du begynne å så frø i mars. Befestede frøplanter transplanteres utenfor når stabile positive verdier er etablert og frost passerer.

De fleste av de årlige varianter av dahliaer blir sådd direkte til hagesengen, og omgår “frøplanten”, for eksempel den kompakte arten Cheerful guys. Dette bør gjøres ikke tidligere enn mai, og for første gang er det bedre å dekke området med en film.

Når skal man plante knoller?plante knoller

Tiden for “flytting” av dahlia -knoller fra rommet tilbake til blomsterhagen, avhenger av voksende region og øyeblikket når den siste varmen kommer:

  • i sør, med tidlig vår, kan knoller plantes i jorden fra andre halvdel av april (mens det fortsatt er fuktighet);
  • i midtbanen, hvor våren er sen, og i begynnelsen er det ofte tilbakevendende frost – ikke tidligere enn midten av mai;
  • i de nordlige områdene vil planting bare være mulig nærmere juni.

Når skal du avsløre dahlia -knoller for spiring – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo