15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Selje eller selje – hva er forskjellen?

Jeg har alltid trodd at det vokste et piletre i min dacha. Og om våren besøkte en venn oss (treet blomstret bare), og så hevder han at det er en pil, siden øredobbene er gule. Fortell meg hva som er forskjellen mellom selje og selje?

selje med selje Seljen blir populær om våren, før påske. På søndag bærer alle troende tynne kvister til gudstjenester for å innvie dem og bringe dem inn i huset. Ifølge gammel tro driver pilen bort urene krefter fra huset og hjelper til med å bli kvitt plager. Men ofte brukes piletre i stedet for selje, mens mange tror at dette er en og samme kultur, den har bare to navn.

Faktisk er dette helt forskjellige planter, og for å forstå hvilket tre som er foran deg, bør du vite hva som er forskjellen mellom selje og selje. Det er veldig enkelt å skille dem fra følgende funksjoner:

  • på bostedet “;
  • av krone;
  • etter tid og egenskaper ved blomstring;
  • etter farge og form på blomsterknopper.

Når det gjelder generelle egenskaper, tilhører begge plantene pilefamilien..

Hvor vokser?

pil ved vannet

Seljen er en av jordens mest krevende planter; den finnes både nær elven og midt på feltet. Men pilen foretrekker bare området der det er vann i nærheten. Pilestykkene langs elvebredden ser veldig vakre ut, og stiger nedover de lange grenene direkte i vannet. Den vokser også i en sump, det vil si hvor det er nok fuktighet i jorda..

Hvordan ser de ut?

pilegren

I fitte-pilen er kronen tettere og består av ganske tykke skudd dekket med brunrød bark, som ikke bøyes godt. Det er avrundede blader på grenene.

pilegren

Willow har en gjennomsiktig krone med hengende skudd, tynn og veldig fleksibel. Barken på dem er grågrønn. Om våren, smale og lange, med en spiss spiss, blader blader på grenene.

Pilkvist roter veldig godt og gir raskt en ny busk.

Hvordan de blomstrer?

hvordan blomstrer de

Kanskje blomstring er en av de viktigste forskjellene mellom selje og fiskeve. Det er ikke bare annerledes, men kommer også til forskjellige tider. Den første som daggry er pilen – veldig myke, litt langstrakte snøhvite knopper som åpnes på skuddene. Pilblomstringen etter henne og blomsterknoppene på grenene er litt lengre og mindre, men de samme luftige. Men fargen på blomsterstandene er radikalt annerledes – de har en vakker lysegul farge.

Selven blomstrer midt på våren, når grenene allerede har blader, men pilen blomstrer veldig tidlig, før løvet blomstrer på treet.

Karakteristiske forskjeller mellom selje og fitte pil – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo