15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi planter en daglilje om våren

I fjor, om høsten, plantet jeg daglilja, så halvparten av plantene frøs ut om vinteren. Jeg vil gjenta prosedyren, men til våren. Fortell meg hvordan du planter en daglilje om våren?

plantet daglilje Vårplantingen av daylily har en fordel i forhold til høstblomsters reproduksjon. Dette er spesielt viktig i regioner der høsten er kort og vinteren kommer tidlig. Planter plantet der om høsten har kanskje ikke tid til å slå rot og bli sterkere, noe som betyr at de ikke vil overleve vinteren. Derfor er tidlig på våren den beste tiden å dele en gammel busk eller rotte nye ervervede frøplanter..

En busk kan vokse på ett sted i opptil 15 år, men det anbefales å plante en daglilje hvert 5. år slik at planten ikke blir overfylt.

Hvordan plante en daglilje om våren slik at busken vellykkes kan slå rot og glede seg med en vakker blomstring? Det viktigste i denne saken er å følge anbefalingene, som inkluderer:

  • velge et passende sted for en daylily;
  • klargjøring av landingsgropen;
  • forberedelse av frøplanter;
  • riktig planting av busken.

Hvor er det bedre å plante?

gul daglilje

Daylily elsker solen, men tåler også delvis skygge godt. Og likevel, når du velger et sted, bør du fokusere på et bestemt utvalg:

  • blomster med en mørk farge plantes best i en lys nyanse, ellers vil de raskt falme og miste sin attraktivitet og originale utseende;
  • for lette varianter er det bedre å ta et solfylt sted på stedet.

Slik forbereder du landingsstedet?

Dagliljen er slett ikke kresen med jorda og vokser godt i vanlig hagjord. Hvis den er litt næringsfattig, kan du berike sammensetningen med organisk materiale, og tilsette litt sand i leirjorda for å forbedre vanngjennomtrengeligheten..

Dagliljen er i stand til å overleve selv i sandjord, forutsatt at den blir vannet regelmessig..

Størrelsen på plantegropen avhenger av jordens sammensetning:

  • i næringsjorden, som ikke krever ytterligere introduksjon av andre komponenter, er det nok å lage en fordypning på opptil 30 cm;
  • hvis det er behov for å tilsette organisk materiale eller sand, bør størrelsen på gropen være dobbelt så stor for å helle kompost på bunnen.

I den forberedte plantegropen gjør du en lav fylling i midten – en frøplante vil bli installert på den.

Når du planter i grupper, er det nødvendig å forlate en avstand på minst 1 m mellom hver busk, ellers vil blomstene vokse raskt og det vil være lite plass til dem, noe som vil påvirke blomstringen.

Hvordan forberede og plante en frøplante?

plante en daglilje

Hvis buskene ble kjøpt i en butikk, må de dyppes i en bøtte med vann i et par timer før de plantes. I løpet av denne tiden vil sunne røtter hovne opp. For lange røtter (og toppen av busken) må trimmes slik at de forblir opptil 30 cm i lengde, og døde (som ikke har hovnet) må kuttes helt.

Plasser den forberedte frøplanten på en haug i midten av hullet og spre forsiktig røttene rundt den. Dekk med jord til halvparten av hullet og rynk det godt med hendene rundt dagliljen og vanne rikelig. Når vannet er absorbert, tilsett jord og fyll hullet helt.

Ikke dyp rothalsen på daylily mer enn 3 cm slik at den ikke råtner.

Trinn for trinn planting daglilje – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo