15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan utjevne en tomt i landet – tre måter

Fortell meg hvordan du skal utjevne tomten i landet? Generelt er overflaten på stedet relativt flat, men det er ett problemområde bak huset. Det er så å si bølget, så med depresjoner, så stiger jorda tvert imot med pukkler. Jeg tenkte å ta en rake, men “åsene” er veldig høye og overgrodd med gress, det er veldig vanskelig å bryte.

hvordan utjevne en tomt i landet Få av sommerboerne var så heldige at de fikk en helt flat, perfekt tomt. Mest sannsynlig møtte et problem når jordoverflaten etterlater mye å være ønsket. Det er bra hvis uregelmessighetene er små og ikke har en vesentlig effekt. Oftere enn ikke blir ujevnt underlag et problem. For eksempel, for å fylle grunnlaget for et hus, er en flat overflate en forutsetning. Det er ikke mindre viktig å legge en hage eller bryte ut hagesenger for å forhindre raskt tap av fuktighet. Derfor er mange interessert i hvordan man skal utjevne en tomt i landet..

Avhengig av volumet til den kommende roboten og selve uregelmessighetene, kan dette gjøres manuelt eller ved hjelp av teknologi. I noen tilfeller, spesielt hvis det er en liten skråning, må du legge til ekstra jord. La oss se nærmere på hvert av alternativene..

Når og hvordan kan manuell justering utføres

manuell justering Hvis omfanget av arbeidet og uregelmessighetene i seg selv er små, kan du oppnå en flat overflate uten involvering av utstyr.. Dette krever:

  1. Fjern unødvendig stor vegetasjon (busker, stubber) fra stedet.
  2. Hamre i tappene og trekk i tauet. Det vil tjene som en guide for visuelt å se uregelmessigheter..
  3. Fjern det øverste laget (torv), velg røttene.
  4. Fjern jorda fra åsene ved hjelp av en spade og fyll ut fordypningene med den. Fjern overflødig land.
  5. Nivå området med en rake.
  6. Tamp overflaten med en rulle.
  7. Spill vann.

Du trenger ikke å kjøpe en skøytebane med vilje. Du kan lage den fra en vanlig jerntønne ved å helle steinsprut inne og lukke den.

Utjevnet område må stå i minst 3 uker. I løpet av denne tiden vil jorden slå seg ned. Om nødvendig, tilsett mer jord og kompakt igjen.

Hvordan utjevne en tomt i landet ved hjelp av teknologi

Det er ganske vanskelig å justere store områder manuelt, derfor er følgende teknikk involvert i disse tilfellene:

  1. Motoblock. Det vil eliminere uregelmessigheter av middels størrelse (dybde / høyde opptil 15 cm).justering med en gående traktor
  2. Traktor. Pløying vil bidra til å “dyrke” et veldig forsømt område og med uregelmessigheter opptil 1 m.traktorskraping

I begge tilfeller anbefales dobbel behandling opp og ned. Etter teknikken må du “modifisere” jorda for hånd, gå gjennom en rive og velge planterester. Og for å bli kvitt mulige bakterier og ugressfrø, blir landet behandlet med damp.

Når det er lurt å jevne ut stedet, fyller du bakken

fyller jordaHvis stedet har skråninger eller tilstrekkelig dype hull, vil det være mer praktisk å fylle dem opp og utjevne dem med en horisontal overflate. På store bakker må matjorden fjernes først. Ulike hjelpematerialer (sand, lite byggeavfall) kan tjene som det nedre, utjevningslag. Ovenfra er det allerede nødvendig å sovne med fruktbar jord, spesielt hvis det er planlagt å dyrke planter der. Små bakker og hull må bare dekkes med importert jord.

Laget med fruktbar jord bør være minst 20 cm. Hvis du trenger en stor mengde jord, kan du kjøpe det fra spesialiserte firmaer. For hagen og grønnsakshagen kjøpes vanligvis løvrike land eller balansert torv og humus.

Video om hvordan du deler et parti med en traktor som går bak

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo