15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Støttemur på stedet – og vakker, pålitelig og holdbar

Fortell meg, hvilket materiale er støttemuren laget på stedet? Vi kjøpte en liten sommerhytte for rekreasjon, det er ingen grønnsakshage der, men det er en liten tomt foran huset. Min kone bestemte seg for å lage flere blomsterbed og et lysthus, men problemet er at området er med sterke dråper. Huset står på en høyde, og gårdsplassen går ned akkurat som trinn. Jeg er redd for at etter regnet vil alle blomstene og lysthuset bli vasket bort. Hva du bør vurdere for å lage støttevegger?

støttemur i et område med skråning Et lite antall eiere kan skryte av en ideelt flat tomt, hovedsakelig har området visse forskjeller. Men den største ulempen skyldes bakker, skarpe fasinger og andre uregelmessigheter. Støttemuren på stedet er den eneste riktige løsningen i en slik situasjon. Tross alt, hvis du ikke styrker jorda, begynner det veldig raskt å smuldre, falle. Og som et resultat av regn, vil nyttige stoffer helt vaskes ut av jorda. På et slikt nettsted er det vanskelig både å dyrke noe og å bygge.

Støttemur på stedet – strukturens funksjon

støttemur Lignende bygninger blir reist på flate områder med et dekorativt formål. De lar deg dele territoriet i separate soner, som ser veldig vakkert ut..

Men i nærvær av skarpe bakker får strukturen et helt annet formål, nemlig:

 • nivåer nettstedet;
 • styrker grensene mellom ujevne fly;
 • beskytter jorda mot skred og skred.

Hovedstadiene for å legge støttemuren

støttemurskjemaVeggmaterialer spenner fra vakre tømmerstokker til solid og slitesterk betong. Men uansett dette må selve designet ha tre hovedkomponenter:

 • et fundament som holder jordtrykk;
 • bakken som holder bakken fra siden av høyden;
 • beskyttende kommunikasjon for drenering av vann, som vil beskytte veggen mot ødeleggelse og forlenge levetiden.

Veggen må være motstandsdyktig mot jordtrykk og sterk i seg selv. Den må tåle vindkraften, hevelse i jorda om vinteren, vibrasjoner, vaske bort med regnvann. Dessuten, jo mykere jord og jo høyere veggen, jo bredere blir strukturen..

Krav til bygging av et fundament for en støttevegg

støttemursfundamentFundamentet må være tilstede i alle strukturer hvis høyden overstiger 30 cm, spesielt på mykt og ustabilt underlag.

Forholdet mellom dybden på fundamentet og høyden på veggen avhenger direkte av sistnevnte:

 1. På tett jord er det nok å lage et fundament i forholdet 1: 4 i forhold til veggen som stikker ut over jordnivået.
 2. Med middels løshet må du utdype minst 1/3 av høyden.
 3. Grunndybden på veggen for myk jord bør være halvparten av høyden.

For fundamentet trekkes en dyp grøft ut langs skråningen og dekkes med steinsprut, grus, betong. I tillegg komprimert med sement eller leire. For en betongvegg må du også legge på toppen av armeringen.

Hva kan brukes til å gjøre bakken til en del av veggen

Du kan styrke en ujevn seksjon ved å bygge en vegg av:

 • murstein;støttemur i mur
 • betong;støttemur i betong
 • brannblokker eller betongskumblokker eller fundamentblokker;sikringsblokkens støttemur
 • gabions;støttemur av gabioner
 • stein;støttemur i stein
 • trestokker.støttemur av tre

Når du bygger en støttemur over 1,5 m, er det bedre å henvende seg til fagfolk. Feil installasjon av fundamentet for en så stor bygning vil føre til ødeleggelse.

Hvordan lage drenering og drenering

For å beskytte veggen mot fuktighet må man passe på at vann ikke samler seg, men renner ut. For dette er bølgepapp installert langs strukturen, selv på grunnlaget for å legge grunnlaget. De blir tatt ut av territoriet til det adlete stedet. Du kan gå den andre veien og installere tverrgående rør i hver andre rad med materiale som veggen er laget av..støttemurens drenering

I tillegg, mellom veggen og jorden, som den vil holde, fylles et dreneringslag av grus med sand. Du kan også gi vanntetting ved å behandle støtteveggen i kontakt med bakken med spesielle materialer..

Gjør-det-selv støttemur av betong

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo