15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Så sennep om høsten – når du skal grave opp sengene

Jeg vil så sennep om høsten, når skal jeg grave den opp? Jeg pleide å så på våren, og til sommeren var stedet allerede behandlet og gravd opp. Og hva skal jeg gjøre med høstavlingene av grønn gjødsel? Trenger jeg å grave dem opp i det hele tatt, eller la dem gå inn i vinteren i denne formen?

sår sennep om høsten når du skal grave De fleste gartnere foretrekker organisk jordgjødsling. En av dem er grønn gjødsel, for eksempel sennep. Og hvis alt er klart med vårplantingen, så er mange interessert i en nyanse: å så sennep om høsten – når skal man grave opp tomten? Og er det verdt å gjøre dette i det hele tatt, gitt at vinteren i noen områder er tidlig og avlingene fortsatt ikke har tid til å gå i farge. Og til neste vår vil frost fortsatt ødelegge denne årlige avlingen. Før vi svarer på dette spørsmålet, la oss huske hva siderater vanligvis er nødvendig for, og spesielt sennep.

Hvit engelsk sennep brukes som siderat. Den er populært kjent som gul på grunn av den karakteristiske fargen på blomsterstandene..

Sennepsgrønngjødselegenskaper

sennepsegenskaper som siderata De kraftige sennepsrøttene vokser raskt, spesielt i dybden. De gir ikke bare den overjordiske delen av planten mat hentet fra jordens nedre lag. I vekstprosessen løsner røttene jorden godt, forbedrer strukturen og øker luftutvekslingen.

I tillegg har sennep som siderat mange andre fordeler:

  1. Aktivt voksende avlinger forhindrer utseendet og veksten av ugress i det såde området.
  2. Det er mye nitrogen i den grønne sennepsmassen, som etter såing beriker jorda med den..
  3. Sennep har evnen til å akkumulere fosforsyrer, spesielt deres tungtløselige salter. Dette er viktig, fordi fosforreservene i jorda raskt tømmes, og dette er av stor betydning for produktiviteten til alle avlinger..
  4. Siderat er i stand til ikke bare å gi nitrogen til hagen, men også til å forsinke forbindelsene i lengre tid. Dette forhindrer rask utvasking..
  5. Sennep inneholder fytoncider, så det kan sås i problemområder for å bekjempe soppsykdommer.
  6. Noen skadedyr liker ikke sennep, som også spiller i hagen til gartnere.
  7. Den slåtte grønne massen er et utmerket mulchteppe som vil beskytte sengene mot vinterfrost.

Når du bruker sennep som siderat, bør du ikke vente på frukt. Dessuten er det den grønne massen som er rik på næringsstoffer som er viktig..

Så sennep om høsten – når du skal grave

når du skal grave opp sennepHøstsåing utføres umiddelbart etter at stedet er forlatt etter høsting. Ytterligere tiltak avhenger av klimaet i den voksende regionen:

  1. I sør, med varm høst og sen frost, vokser sennep raskt. Derfor er det nødvendig å grave det opp etter at plantene har nådd en høyde på ikke mer enn 20 cm. Det er viktig å ikke la dem blomstre, for da blir plantene grovne og brytes deretter dårlig ned i jorden.
  2. I midtbanen med en kort og kald høst er det mer hensiktsmessig å la unge avlinger stå til våren. På tampen av tette frost, vil de ikke ha tid til å gå i farge. Og det vil være mulig å grave opp stedet til våren..

Hvis grønn gjødsel fortsatt vokser, men det allerede er kaldt ute, er det et annet alternativ. Du kan ganske enkelt klippe avlingene, og da vil de mulke jorden og beskytte den mot frysing..

Sennep som grønn gjødsel – når man skal så og slå

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo