15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forlenger levetiden til en bukett tulipaner i en vase

Fortell meg hvordan du holder tulipaner i en vase lenger? På min dacha har jeg en hel samling av forskjellige varianter, jeg har samlet den i flere år. Jeg bare elsker disse blomstene, og jeg legger dem alltid i vaser i henhold til sesongen. Synd – etter noen dager visner knoppene og kronbladene smuldrer. Er det noen hemmelighet hvordan de skal forlenge livet minst litt?

bukett En bukett med tulipaner i forskjellige farger, enkle eller doble, med jevne eller vakre tannblader er en etterlengtet vårgave som hver kvinne vil sette pris på. Det eneste som er trist er at skjønnheten deres er kortvarig, men du skal ikke bli opprørt, for det er fullt mulig å forlenge den. Ved å bruke små triks kan du beholde bukets friskhet i opptil 1,5 uker, noe som du ser er mye for så delikate planter som raskt visner etter kutting..

Så hvordan holde tulipaner i en vase lenger? For å gjøre dette, bør du nærme deg følgende punkter på en ansvarlig måte:

  • forberede snittblomster for å “stå” i en vase;
  • “Fyll” vannet med komponenter som er i stand til å holde det friskt lenger, noe som reduserer visning av blomster, og gir også planter ekstra næring;
  • velg en vase med tulipaner på et passende sted i huset.

Vi legger tulipaner i en vase riktigbeskjæring av tulipaner

Før du senker avskårne blomster i en vase, må du forberede dem ordentlig, nemlig:

  1. Riv forsiktig de nedre bladene slik at bare petioles og et minimum av gjenværende blader er i vannet, fordi de provoserer utviklingen av bakterier, og vannet vil forverres raskere og begynne å “lukte”.
  2. Pakk hver tulipan i avis og ta den ut i to timer i et kaldt rom (bare ikke i kulden). Kan plasseres på nederste hylle i kjøleskapet.
  3. Umiddelbart før du legger den i en vase, kutter du endene på stilkene på skrå (hvis snittet er rett, vil stilken hvile mot bunnen av beholderen og vil ikke kunne “mate”).

Slike hendelser vil hjelpe tulipaner å holde seg friske lenger og “bremse” visningsprosessene..

Forbereder det “riktige” vannettilsetningsstoffer i vann

Kvaliteten på vannet er også viktig for bukettens levetid. Det beste alternativet er smeltet snø, hvis dette ikke er mulig, vil filtrert vann gjøre det. Det bør være litt vann i vasen (mindre enn halvparten), det viktigste er at endene på stilkene er i den.

Når du velger en vase, bør keramikk og mellomstore preferanser gis. I tillegg er vaser med ujevne skarpe kanter ikke egnet for tulipaner – de kan klø delikate blader, noe som vil akselerere visning av blomster..

For å forhindre utvikling av forrådnende bakterier og fôrskårne tulipaner, vil tilsetning av slike komponenter til vannet (per 1 liter) hjelpe:

  • 1 aspirintablett;
  • 1 tablett aktivert karbon;
  • 1,5 ts Sahara.

Vannet bør skiftes daglig, spesielt hvis sukker tilsettes, og isbiter bør kastes inn med jevne mellomrom. Blomster vil leve lenger i kjølt vann.

Hvor å legge en vase med tulipaner?tulipaner i en vase

Tulipaner, som tidlige vårplanter, er svært krevende for temperaturen på innholdet. Naturen ødelegger dem ikke med varme, så vi skal ikke la oss rive med dette heller. Vant til kjøligheten, i et varmt rom “vil de ikke leve” på lenge, så vasen må plasseres i det kuleste rommet, vekk fra radiatoren og opplyste vinduer.

Forlenger levetiden til en bukett med tulipaner – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo