15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ser Petunia Celebrity ut og funksjonene

Kjendisens petunia ble presentert som en bursdagsgave. Jeg hørte at petunier har sine egne egenskaper ved omsorg, som avhenger av at de tilhører en bestemt art. Fortell meg hvilken gruppe Celebrity petunia tilhører og hvordan den skiller seg fra andre varianter?

Nesten alle som elsker og dyrker blomster har flerårige petunier hjemme. De tiltrekker seg oppmerksomhet med sine fabelaktig vakre farger, som kommer i et stort utvalg av nyanser og former. Planten blomstrer lenge og rikelig, og i omsorg er den ikke veldig finurlig.

to varianter av kjendiser Petunia Celebrity ser veldig vakker ut i blomsterbed. For å ta hensyn til funksjonene når de vokser og bryr seg, må du vite hvilken art denne eller den varianten tilhører..

Så det er mange typer petunier, de viktigste er:

 • grandiflora (petunia med store blomster);
 • multiflora (flerblomstret);
 • hage (rikelig) petunia;
 • floribunda.
 • Petunia species grandiflora

Det er den mest populære blant andre typer. Det er få blomster på busken, men blomsterstandene er veldig store – opptil 10 cm i diameter. Det finnes også varianter med doble blomster..

Storblomstrede petunier er delt inn i 5 varianter:

 1. Høye petunier (buskhøyde mer enn en halv meter).
 2. Lav petunia (ikke mer enn 30 cm i høyden).
 3. Petunier med frynser.
 4. Utmerkede petunier.
 5. Terry petunia.

De tre siste sortene er delt inn i høye og lavvoksende planter. Typen grandiflora inkluderer petunier Pikoti, Hit Parade, Purple Pirouette.

Et trekk ved denne arten er at den er litt lunefull å ta vare på, da den krever varme og er følsom for fuktighet og trekk. Hvis disse faktorene ikke tas i betraktning, slutter petunia å blomstre og kan til og med råtne (spesielt terry petunia).

Petunia group multiflora

I denne petuniaarten dannes et stort antall knopper med liten diameter (5 cm) på busken. Blomstringen er lang og rikelig til frosten. Krever ikke spesiell omsorg, den tåler regn og sol godt. Oftest brukt til å dekorere blomsterbed. De mest kjente variantene av flerblomstret petunia er Mirage, Fantasy, Plumkrystals.

Petunia rikelig

Petunier fra hagegruppen er preget av tilstedeværelsen av lange sideskudd som henger fra potten. De er motstandsdyktige mot værforandringer. Mye brukt til dyrking i hengende potter. Av de mest kjente variantene – Surfinia, Tumbelina, Conchita.

Kjendis floribunda petunia

mild kjendis Denne gruppen petunier er mellomliggende mellom multiflora -planter og grandiflora -planter. Slik petunia plantes ikke individuelt, men i grupper på store blomsterbed. De mest populære hybrider kalles Sonya og Celebrity..

kjendis skarlagenFloribunda petunia har fått berømmelse og anerkjennelse blant blomsteroppdrettere på grunn av følgende funksjoner:

 • planten har mange store blomster med lys farge;
 • blomster er praktisk talt ikke avhengig av værforholdene.

kjendis burgunder

Det er verdt å merke seg at bare Celebrity petunia -blomsten har fargerike vener som danner et maske i begynnelsen av trakten..

Fargene på denne arten har den mest varierte paletten – så mange som 13 fargestoffer.

kjendis F1

Kjendis vokser ikke mer enn 30 cm, kaster ut mange små knopper (nær 6 cm i diameter), planten er motstandsdyktig mot varme og regn. Det er bedre å plante en slik petunia i grupper..

Video om blomstring av petunier av forskjellige varianter

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo