15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva slags omsorg trenger petunia om vinteren innendørs?

Høsten nærmer seg, og petuniene i landet vil fortsatt ikke falme. Den første frysingen vil drepe dem. Jeg hørte at du på en eller annen måte kan lagre blomstene til neste vår. Er det sånn? Fortell meg i så fall hvordan du kan ta vare på petunia hjemme om vinteren. Takk på forhånd!

Ja, det er en teknologi for å bevare petunia til våren. Hun er litt plagsom, men generelt er det ingenting overnaturlig med henne. Det viktigste er å vite hvordan du skal ta vare på petunia hjemme om vinteren, og du kan nyte unge blomster midt på vinteren..

Petunier på vinduskarmen

Du trenger bare å følge visse regler..

Vi transplanterer petunia

På sensommeren eller tidlig på høsten, når dagene ikke lenger er varme, men temperaturen ikke faller under null om natten, velg de sterkeste og sunneste petunia buskene. Grav dem forsiktig ut av bakken for ikke å skade rotsystemet..

Tørkede og ødelagte blader og kvister skal kuttes med skarp saks. Etter det blir plantene transplantert i potter. Det er best å fylle dem med en blanding av jord og kompost for å sikre god fôring. De første tre til fire dagene (hvis det ikke forventes frost), er det best å sette blomster utenfor for å redusere stresset på transplantasjonen. Deretter kan de bringes inn i rommet..

Vinter petunia omsorg

I den kalde årstiden trenger petunia minimal omsorg:

  • god belysning;
  • vanning ikke mer enn 2-3 ganger i måneden;
  • fullstendig avvisning av gjødsel.

Petunia omsorg Men det viktigste er å sikre riktig temperatur. Det optimale ville være + 10 … + 15 grader Celsius. Derfor oppbevares de vanligvis på isolerte loggier om vinteren. Blomster tåler lett en midlertidig temperaturfall – det viktigste er at det ikke faller under + 2 … + 4 grader.

Med riktig omsorg vil blomster blomstre tidlig til midten av februar, og glede eierne med lysstyrke og skjønnhet midt på vinteren.

Klipping og planting

Noen gartnere plantet petunia på nytt etter å ha ventet på varme dager. Men andreårsplanter blomstrer vanligvis mindre intenst og er mer utsatt for sykdom enn friske. Derfor er det bedre å utføre stiklinger.

For å gjøre dette, velg de sterkeste grenene på busken og skjær dem forsiktig av. Den optimale lengden er 5-10 centimeter. Grenene skal være unge, grønne, men samtidig ha minst et par internoder. Fjern de nederste bladene, og la igjen 2-3 toppblad.Stiklinger slår godt rotNå kan stiklingene plantes i potter, og når den tid kommer, kan de plantes på landet i det åpne bakken..

Videoen vil fortelle deg mer om vinter petunia omsorg:

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo