15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Knipende petunier, Plum Wayne -sorten

Jeg har lenge elsket petunier langt borte, og i år bestemte jeg meg endelig for å avle dem. Jeg kjøpte flere varianter i butikken, blant dem en veldig vakker petunia av Plum Vein -sorten. Siden jeg er en ny blomsterhandler, vet jeg fremdeles ikke mye. Fortell meg om det er nødvendig å klype petuniene og om det er nødvendig å klype petunia Plum Wayne?

Nesten alle blomsteroppdrettere, både amatører og profesjonelle, har sannsynligvis petunia. Tross alt er det en grunn til å elske henne: blomsten tiltrekker seg oppmerksomhet med sin buskete, elegante form, en rekke farger og berusende aroma. Med regelmessig vanning blomstrer planten voldsomt og frodig fra den tidligste våren til høsten, dessuten holder den godt på varm sommer.

Men for å dyrke vakre petunier, er det ikke nok bare å vanne dem. Et av de viktige stadiene av planteomsorg er dannelsen av en busk i de innledende stadiene, det vil si å klemme unge frøplanter. Før du snakker om du må klype Plum Wayne petunia, må du forstå selve prosedyren for å klemme petunier.

Funksjoner ved klemmeprosedyren

Unge Petunia Plum Wayne

Umiddelbart bør hovednuansen noteres – den første klemningen utføres på et bestemt stadium av petuniautviklingen, nemlig i fasen med å ha minst 5 sanne blader på planten.

Petunia -frøplanter må ikke få lov til å vokse, ellers vil klemmemomentet bli savnet.

Så den første klemningen utføres som følger: du må klype av med neglene eller kutte forsiktig toppen av busken og etterlate 5 blader under snittlinjen. Dermed dannes et nytt vekstpunkt, hvorfra laterale skudd vil vises. Petunia vil, etter klemming, bremse veksten litt for å omdirigere kraften til utvikling av nye stilker. Men over tid begynner busken å runde.

Å dyrke petunia -frøplanter for videre planting i et blomsterbed i åpen mark har sin egen særegenhet ved å klemme. Toppen av busken kan bare fjernes etter transplantasjon av blomsten og vellykket tilpasning – etter omtrent 3 dager. Når du vokser frøplanter i et drivhus, klemmer du dem etter plukking.

Den gjentatte klemmeprosedyren bør utføres om en måned, når busken blir sterkere og danner sterke laterale stilker.

Toppene som er igjen etter trimming trenger ikke kastes – nye planter kan dyrkes fra dem. For å gjøre dette, riv av de nedre bladene og legg toppene i et glass vann for roting. Etter at røttene dukker opp, er petunia klar for transplantasjon..

For at nye blomsterstander skal dannes på petunia, bør falmede knopper regelmessig fjernes.

Petunia -sort Plum Wayne

Petunia Plum Wayne

Petunia Plum Vein er et kaskadeanlegg. Den har en ideell buskform og vokser raskt. Med sine lange skudd som kan bli opptil 1 meter, er denne petunia mye brukt til å dekorere balkonger og vokse i hengende planter..

Eagle Plum Wayne

dobbel kaskade

Hver for seg er det verdt å merke seg de ganske store – opptil 7 cm – blomstene, som busken er strødd med til sen høst. Og klasse F1 Plum wain terry petunia har blomster med en diameter på 12 cm.

Flamme Wayne Pink

Supertunia Plum Wayne Pink

Supertunia Plum Wayne

Siden denne sorten av petunia busker veldig godt selv, og danner en sfærisk plante, trenger den ikke ytterligere klemming. Frøplanter kan klemmes om ønskelig, forutsatt at de plantes tidlig. Eller hvis blomstene plantes veldig tett på grunn av mangel på plass og begynner å strekke seg på grunn av dette. Men det må huskes på at dette vil utsette begynnelsen av blomstring..

Video om hvordan du klemmer petunia riktig

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo