15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Årsaker til mangel på blomstring i balkong petunier

Balkongen min er min stolthet. Hvert år, med ankomsten av varme dager, planter jeg forskjellige ampeløse planter i spesielle lange beholdere, som mannen min hang fra rekkverket. Når de blomstrer, forvandles balkongen mirakuløst til et ekte blomsterbed. I år bestemte jeg meg for å tildele et par beholdere til petunia, men de skuffet meg – blomstringen var dårlig, og to busker ga ikke knopper i det hele tatt, selv om pakken indikerte at de blomstret rikelig. Fortell meg hvorfor petunier ikke blomstrer på balkongen?

balkong med blomster Bedårende petunier vokser for sin vakre, rike og langvarige blomstring. Noen varianter kan stå med knopper helt til frosten og dekorere ikke bare blomsterbed, men også balkonger i høyhus, for for innbyggerne er dette det eneste stedet du kan ta sjelen din fra ved å plante forskjellige planter . Men ganske ofte, spesielt blant nybegynnere blomsteroppdrettere, øker petunier som ser sunne ut, den grønne massen, men blomstringen forekommer ikke, eller busken gir bare noen få knopper per sesong..

Kort sagt kan det være to grunner til at petunier ikke blomstrer på balkongen:

  • feil valgt blomsterpotte;
  • feil omsorg.

Hva slags gryte er nødvendig for balkong petunier?petunia i en beholder

Balkong petunier har blomsterproblemer mye oftere enn de plantene som vokser i åpen mark, det vil si i blomsterbed. Dette skyldes det faktum at petunier på gaten har ubegrenset plass for veksten av rotsystemet, og et velutviklet, kraftig og sunt rhizom er nøkkelen til ikke bare den generelle utviklingen av busken, men også dens blomstring.

Pottevekster, som er petunier som vokser på balkongen, har ikke denne muligheten – de er begrenset av potten. Hvis den er liten, vil busken være liten, og det vil være få knopper.

For at petunia skal blomstre voldsomt på balkongen, må du for en busk bruke en beholder med et volum på 5 til 8 liter.

Noen dyrkere oppfører seg imidlertid annerledes: i mangel av ledig plass til store blomsterpotter, planter de petunia i mindre beholdere, men etter den første blomstringsbølgen transplanterer de den. Under transplantasjonen, kutt av halvparten av røttene og forkort stilkene med 1/3.

Unøyaktigheter i omsorgen som påvirker blomstringrøde petunier på balkongen

Blomstringen av petunia avhenger også av riktig plantepleie..

Oftest oppstår problemer som følge av:

  1. Mangel på fuktighet. Det er nødvendig å vanne petunier regelmessig, spesielt voksne prøver, slik at jordkomaen ikke tørker helt ut.
  2. Mangel på ernæring. Før og under blomstring er det nødvendig å mate plantene med kaliumfosforpreparater for å stimulere legging av knopper.
  3. Mangel på belysning og varme. Petunia trenger god belysning og en temperatur på minst 23 grader Celsius. Hvis plantene plantes på en åpen balkong tidlig på våren, kan de fryse om natten..

Under blomstring er det nødvendig å plukke de falmede knoppene regelmessig. Dette vil stimulere dannelsen av nye blomsterstander..

Hva må gjøres for at petunia skal blomstre voldsomt – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo