15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blomster foss eller petunia fortunia

Jeg kjøpte frø av rik petunia om våren, det var bare en ubrukt variant. Pakken indikerer at dette er formue. Fortell meg hva slags art det er, og hvordan skiller den seg fra den store petuniaen? Neste år vil jeg så frøplanter, jeg vil gjerne vite hva jeg kan forvente.

formuer Ampel petunia inntar en spesiell plass blant de mange petunia -artene. Det er verdsatt ikke bare for sin vakre blomstring, men også for sin spesielle dekorative rolle, fordi slike planter ser veldig imponerende ut i hengende potter. Lange skudd, dekket med store blomsterstand, henger fra potten og gir en spesiell sjarm til sommerterrassene. Ampel petunier er også ganske forskjellige, men det er petunia fortunia som er en av de lyseste representantene for denne arten.

Hva er formuen særegenhet?

Petunia fortunia er en svært forgrenet busk med lange skudd. Grenene faller ned og kan nå opptil 1 m i lengde, mens buskens totale høyde ikke overstiger 15 cm. Skuddene er strødd med ikke veldig store blomsterstander opp til 7 cm i diameter, men det er så mange av dem at det virker som om det er en solid blomsterkule foran øynene dine med sjeldne tegn på løvverk. Fargen på blomster kan være enten varm eller mettet. Dette gjør formuen til en uunnværlig avling for å vokse i hengende kurver og dekorere balkonger og terrasser..

I tillegg, på grunn av de lange krypende skuddene, brukes fortunia ofte som et bunndekkende anlegg. En busk er i stand til å “dekke” 1,5 kvadratmeter rundt seg selv. m. blomsterbed, eller enda mer.

De viktigste karakteristiske trekkene ved arten er:

  • rikelig og frodig blomst;
  • god forgrening;
  • lange skudd;
  • motstand mot ugunstige værforhold.

Typer av formue

Som en rekke ampeløse petunia er fortunia representert av slike populære hybridsorter:

  1. Fortunia Red – dyp mørk rød farge.fortunia rød
  2. Fortunia Purple Pikoti – hovedfargen på blomster er dyp lilla, og i kantene på den snøhvite grensen.fortunia lilla picoti
  3. Fortunia Silver Wayne – har en original farge på blomster: de er hvite, men mørk lilla årer løper fra midten til kantene på kronbladene.Fortunia Silver Wayne
  4. Fortunia Lilac surf – blek lilla farge.fortunia lilla surf
  5. Fortunia Blue – dyp blå.fortunia blå
  6. Fortunia Pearl surf – mykrosa.fortunia pearl surf

Det er mulig å liste opp typer fortunier i svært lang tid, men de har alle de samme egenskapene – fleksible, hengende, skudd er rikelig dekket med utrolig vakre blomsterstander. Dette gjør petunia til en favoritt blant rike planter..

Videoråd om hvordan du velger en rik petunia og ikke forveksler den med en busk

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo