15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på potter i potter?

Jeg liker veldig godt petunia dyrket i blomsterbed, men jeg så dem i potter. Og nylig ble jeg presentert for en vakker petunia i en hengende planter. Fortell meg hvordan du kan ta vare på en petunia i potter slik at den blomstrer hele sesongen?

Den varierte blomstringen av petunier tiltrekker seg oppmerksomhet og vekker ønsket om å dekorere med fantastiske planter og hagen din. Omsorg for petunia i potter er å følge noen få enkle tips.

Beskjæring og fôring

For at blomsten skal bli tykk og glede seg over konstant blomstring, må du med jevne mellomrom plukke tørkede blader og falmede knopper. Dette vil stimulere veksten av busken og fremveksten av nye blomsterstander. For frodig blomstring fjernes også frøkapsler..

Petunia i potter

Hvis petunia i en gryte slutter å blomstre eller den er veldig svak, og selve blomsten produserer lange sidegrener, blir de kuttet i to og deretter vannet med varmt vann.

For å forhindre sykdom og stimulere vekst, så vel som rikelig blomstring, mates poteter i potte regelmessig. Nitrogenholdige produkter brukes to uker etter planting i en gryte. Deretter vannes det med gjødsel som inneholder fosfor og kalium, hver 2. uke (superfosfat, kompleks gjødsel “sommer”).

Gjødsel for petunia i potter For at bladene ikke skal smuldre på grunn av jernmangel, er det godt å bruke et preparat som Ferovit og spray planten med den hver 2-3 dag. Gjødsel påføres både under roten og ved sprøyting av bladene (for eksempel et komplekst preparat for sprøyting av Seven-Flower).

For raskt å gjenopprette en blomst etter en sykdom eller for å eliminere konsekvensene av feil pleie i kombinasjon med gjødsel, brukes sentralstimulerende midler som Epina-Extra..

Populære gjødseloppskrifter har vist seg godt:

  • kyllingavfall tilsatt forskjellige urter;
  • treaske, som inneholder komponentene som er nødvendige for fargene, både kjøpt og tatt fra under ovnen.

Vannregler for petunia

Vanning petunia i en gryte

Petunia er derfor en lyseglad plante, slik at piskene ikke strekker seg ut på jakt etter solen, plasseres potten på et solrikt sted.

Det er ikke nødvendig å vanne planten ved roten ofte, men rikelig. Og hvis sommeren er veldig tørr, er vanning nødvendig hver dag. Og omvendt – når regnet er hyppig, er blomsterkrukkene skjult slik at de ikke råtner av fuktighetsoverskudd..

For å danne en vakker frodig busk, klyp petunia etter 4 blader. Hvis blomsterpotten er i et godt opplyst område, bør en enkelt klype være tilstrekkelig. Men når planten er på et mørkt sted, må du gjøre det regelmessig..

Et trekk ved omsorg for en petunia i potter er blomstens behov for hvile, derfor blir potten på slutten av høsten overført i 2-3 måneder til et tørt rom. Samtidig reduseres vanningen og lange grener kuttes av..

Når våren begynner, blir blomsten igjen tatt ut til et varmt og lyst rom, vanning gjenopprettes og jorden fornyes i en gammel krukke, eller petunia transplanteres fullstendig i en ny jord.

Petunia omsorgsvideo i potte

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo