15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Biologiske egenskaper ved vintertriticale – en av de beste fôravlingene

Fortell oss hva som er de biologiske egenskapene til vintertriticale. Vi har et stort datterselskap (fjærkre, griser, flere kyr) og vi har land. Jeg hørte at den grønne massen av triticale øker melkeavkastningen, og tilsetning til fôr bidrar til rask vektøkning hos dyr. Hva er denne kulturen og hvor vanskelig er det å vokse?

biologiske egenskaper ved vinteravlinger triticale De biologiske egenskapene til vinteravlinger triticale satte denne planten på et spesielt sted blant fôrvekster. Dessuten gjør det høye innholdet av fett og protein i korn det mulig å bruke dem ikke bare som dyrefôr. Mel for bakervarer og frokostblandinger er også hentet fra triticale. Dette er en ganske krevende avling å dyrke, som har et nesten universelt bruksområde..

Vinteravlinger triticale: biologiske egenskaper og fordeler med kultur

øre av triticale Triticale tilhører familien av korn og er en hybrid. Foreldrene hans er durum og myk hvete og vinterrug. Fra den første tok vinteravlingene den gulaktige fargen på kornet, og fra den andre, dens større størrelser. Et øre av triticale inneholder flere korn, noe som øker produktiviteten.

Triticale sammenligner seg positivt med andre frokostblandinger:

  1. Den grønne overjordiske delen av planten er mer næringsrik enn hvete. Dens introduksjon i kostholdet til dyr akselererer vektøkningen med mer enn 15%. I tillegg øker bruken av unge, saftige stilker og blader av triticale av kyr og geiter melkeavkastningen med 12%..
  2. Triticale -korn inneholder mer protein enn hvete og rug.
  3. Når det gjelder fettinnhold, overstiger korn rug og er praktisk talt lik hvete, mens de har mindre alkylresorcinoler (antinæringsstoffer).

Triticale er lettere å fordøye enn andre korn. Å legge det til fôrblandinger kan redusere fôrforbruket med opptil 30% og øke dyreveksten.

Agroteknikk for dyrking av triticale

avlinger av triticaleVinterhybriden foretrekker fruktbare drenerte torvmarker og torv-podzoliske ler. På tung leirjord og i sand vil avlingen ikke gi en god høst. Jorda skal ha en surhet på 5,5.

Det er best å plante triticale etter belgfrukter, korsblomst, bokhvete, poteter, mais, havre, lin. På grunn av vanlige sykdommer er det umulig å så vinteravlinger etter kornavlinger og flerårige korn..

Sammenlignet med vinterhvete har triticale en høyere frostbestandighet. En annen fordel med avlingen er dens gode motstand mot sykdommer som er vanlige blant korn. Dette reduserer bruken av kjemikalier betydelig og lar deg dyrke mer miljøvennlige produkter..

Winter triticale: voksende erfaring – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo