15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan kombinere planter i hagen – enkle, men viktige sannheter for en sommerboer

Fortell meg hvordan du kombinerer planter i hagen? Jeg har et nesten uberørt område med bare et par rosebusker som vokser. Tidligere var det ikke tid til å gjøre dette, nå, etter pensjonering, kan jeg endelig vie meg til min favorittvirksomhet – blomsterbruk. Jeg planlegger å plante så mange ting, men jeg vil at blomstene ikke skal forstyrre hverandre og se harmonisk ved siden av hverandre..

hvordan kombinere planter i hagen De fleste av oss fyller blomsterbedene og hagene, og fokuserer hovedsakelig på våre egne ønsker. Selvfølgelig er mye avhengig av dette, fordi blomster skal være behagelige for øyet. Imidlertid, ikke glem og studer først en nyanse – hvordan du kombinerer planter i hagen. Faktisk, blant dem er det både kraftige høye kulturer som undertrykker deres mer “milde” naboer, og veldig små, men sjarmerende blomster. Slike forskjellige planter bør plantes slik at alle har nok plass og belysning. I tillegg har hver blomst sine egne krav, noe som også er viktig..

Hvordan kombinere planter i hagen – generelle regler

avslapningshjørne blant blomster Det første trinnet er å nøye studere alle avlingene som vil vokse på stedet, fra blomster til trær og busker. Gruppere skygge-tolerante planter sammen, og gi dem et koselig sted, og separat, i solen, plante lyselskende. Ta også hensyn til hvilken sammensetning av jordsmonnet de liker og om de har økte krav til fuktighet.

Hva annet er viktig for et vellykket nabolag? Det er mange nyanser her, for eksempel:

  1. Plantehøyde og egenskaper ved rotsystemet. Store grønne kjæledyr bør ha nok plass og ikke skygge for andre. Og busker med et høyt utviklet og spesielt krypende rhizom er bedre plassert separat.
  2. Blomstringstid. Du kan lage et blomsterbed som vil blomstre kontinuerlig ved å plukke opp planter som blomstrer etter hverandre.
  3. Fargelegging. Det kan være en variert forhage eller opprettholdt i én retning, for eksempel i milde farger. Eller vil bare fokusere på vår- og sommerfargene, og beundre det grønne resten av tiden.
  4. Individuelle egenskaper til planter. Mange avlinger er i stand til å avvise insekt skadedyr. Dette gjør at de kan brukes til felles landinger..

Plasseringen av landingene spiller også en rolle, fordi blomsterbedene kan være vertikale, laterale, flerlags. Det er spesielt viktig her å studere egenskapene til hver blomst, hvor raskt og sterkt den vokser..

Hva er best kombinert med hva – noen eksempler

hva du skal kombinere tulipaner medDet er rett og slett urealistisk å liste opp alle blomstene, så la oss snakke om de vanligste plantene i hagen. Roser vil se lyse ut på forgrunnen til bartrærne. Mellom dem kan du plante de samme lyse og store avlingene (phlox, delphiniums) eller milde og diskrete (dekorative frokostblandinger, gypsophila). Klatreroser “får venner” med klatredruer, jo mer kan de dekkes sammen og behandles likt fra sykdommer og skadedyr.

Peoner bør plantes på den øvre delen, de foretrekker ensomhet. Men ettårene som blomstrer foran dem vil trekke oppmerksomheten til seg selv etter slutten av blomstringen av peonene selv. Fra prydavlinger ser hosta som vokser i nærheten vakre ut, spesielt varierte varianter.

Tulipaner og andre representanter for løkfamilien kombineres med hverandre og skaper et lyst vårblomstbed. De kan også plantes foran eller mellom planter som blomstrer om sommeren eller høsten (gladioli, krysantemum, ringblomster).

Iriser vil “passe” inn i nesten hvilken som helst forhage, med unntak av rosehagen, hvor de vil bli visuelle konkurrenter til dronningen av hagen. Men skjønnhetene – liljer, som pioner, foretrekker å solo i plantinger, men de ser bra ut ved siden av vertene. Og krysantemum kan betraktes som de mest upretensiøse i forhold til naboer. De kommer godt overens med alle blomster, selv om blomsterbedet bare er laget av krysantemum, men av forskjellige farger, ser det nydelig ut.

Design og planlegging av blomsterhager – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo