15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke vill hvitløk i landet – to måter å få vitamin pikante greener på

Fortell oss hvordan du dyrker vill hvitløk i landet? Jeg trodde aldri at denne planten var spiselig. Men om våren besøkte jeg venner og prøvde det for første gang. Veldig interessant smak, spesielt i grønnsaksalater. Jeg bestemte meg for å plante et slikt mirakel for meg selv. Vertinnen kjøpte ville hvitløkgrønt på markedet, så det var ikke mulig å få tak i plantemateriale. Men jeg bestilte frø eller løk i butikken – jeg tar det de kommer med. Når og hvor er det bedre å plante vill hvitløk?

hvordan dyrke vill hvitløk i landet Sikkert mange av oss har møtt bunter med ovale blader i hyllene ved siden av salat og persille. De er litt som bladene på liljekonvall, men med en uvanlig, hvitløk, ettersmak. Denne ville hvitløken er en skogløkplante. Tidlig på våren vil det diversifisere kostholdet vårt og fylle det med vitaminer. Som oftest finnes vill hvitløk under naturlige forhold, i skog under trær. Men på grunn av at den er spiselig og elsket av mange, blir kulturen i mange regioner anerkjent som forsvinner. Derfor foretrekker gourmeter som har verdsatt smaken sin egen seng enn å ta risikoen for å plukke forbudte busker. Det er ikke noe komplisert i hvordan man dyrker vill hvitløk i landet, nei. Denne planten er ganske upretensiøs, den kan vokse der de fleste hageplanter ikke bærer frukt..

Du kan få og avle vill hvitløk på nettstedet ditt på to måter: ved å plante frø eller løk. Generelt er det ikke vanskelig, men hver av metodene har fortsatt noen nyanser. La oss se nærmere på dem..

Vill hvitløk har ingen spesielle belysningskrav. Videre vil løvet til buskene være mer saftige i delvis skygge, og løkene i skyggen vil bedre “hvile”. Derfor kan du bruke ledig plass under trær, mellom ribsbusker eller langs et gjerde for å plante en plante..

Funksjoner ved å plante frø av vill hvitløk

frø av vill hvitløk Når du vokser med frø, må du huske på at nyhøstede frø vil ha den høyeste spiringsprosenten. Under lagring blir skallet av frøene grovt, noe som gjør det vanskelig å hakke spiren.

Frø blir vanligvis sådd direkte i åpen mark på en av følgende måter:

  1. På våren, slutten av april – begynnelsen av mai. I dette tilfellet er det nødvendig å sende frøene for stratifisering i februar og holde dem i kjøleskapet i tre måneder. Det er bedre å så i sporene, og etterlate en radavstand på ca 20 cm, men ikke tett. La det være minst 10 cm mellom frøene..
  2. Om høsten, begynnelsen av september. Ved såing om vinteren er foreløpig forberedelse til frø ikke nødvendig – naturen vil gjøre alt om vinteren. Men om vinteren bør sengene dekkes med mulch..

Om ønskelig kan vill hvitløk dyrkes av frøplanter ved å så i beholdere. I åpen mark blir slike busker plantet bare for neste sesong..

Hvordan dyrke vill hvitløk i landet med pærer?

villløkHvis det er mulighet for å kjøpe løk, er dette en raskere måte å få den første høsten av vill hvitløk. I tillegg, i motsetning til frø, er overlevelsesraten for pærer flere ganger høyere enn spiringsgraden til førstnevnte. Riktignok vil ett hode bare gi en busk.

Det er bedre å plante løk før vinteren, når vill hvitløk allerede har begynt i en sovende periode, uten å dype for mye. Å plante dypt vil gjøre det vanskelig for spirene å bryte gjennom jorda. Det er praktisk å plante på en hekkende måte, 1 løk per hull hvert 25-30 cm. For forsikring kan du sette to løk. Hvis den gunstige tiden for høstplanting av vill hvitløk ble savnet, kan prosedyren utsettes til midten av våren.

Hvordan dyrke vill hvitløk i sengene – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo