15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse catharanthus: to måter å så frø på

Fortell oss hvordan du dyrker en catharanthus? Jeg kjøpte frøene rent tilfeldig – jeg kunne ikke gå forbi emballasjen med store lyse blomster. Nå, neste år, vil en ny innbygger dukke opp på blomsterbedet mitt. Er det mulig å så catharanthus umiddelbart i hagen, eller er det bedre å dyrke frøplanter?

hvordan dyrke en catharanthus Catharanthus tilhører flerårige evergreens. Opprinnelig fra det fjerne Madagaskar, har han lenge klart å finne sine fans i det enorme landet vårt. Kompakte tette busker med pene mørkegrønne blader blomstrer veldig vakkert. Fra sen vår til midten av høsten har de store flerfargede blomster. Rosa eller hvit, blå eller lilla, de blomstrer i “bunter” på toppen av skuddene. Dette er grunnen til at gartnere elsker catharanthus. Selv om det er en flerårig plante, kan planten ikke overleve på grunn av den termofile naturen til våre vintre. Derfor dyrkes det på det åpne feltet som en årlig avling, ved årlig planting. Hvordan dyrke en catharanthus? Den enkleste måten å gjøre dette på er med frø. Plantemateriale er alltid tilgjengelig, du kan kjøpe det i butikken. Frøene selv spirer ganske godt, i tillegg lar denne metoden deg umiddelbart få et helt blomsterbed med fargerike busker. Samtidig er det mulig å så catharanthus ikke bare for frøplanter, men også direkte i åpen mark. La oss ta en titt på detaljene for hver metode..

Når skal sås catharanthus utendørs?

catharanthus i blomsterbedet Såing av frø i et blomsterbed bør startes ikke tidligere enn jorda varmes opp og frosten passerer. De optimale plantedatoene er fra midten av mai. Varmekjær Catharanthus vil ikke overleve et temperaturfall, spesielt unge frøplanter.

Små frø spirer bedre i fruktbar og løs jord. Hvis landet på stedet er tungt, leiraktig, anbefales det å forberede sengene på forhånd. For å gjøre dette, tilsett humus og sand i jorda..

Siden catharanthus vokser som en årlig, er den dominerende metoden for å plante den å så frø til frøplanter. Dette lar deg bringe blomstringen nærmere, for når du planter i åpen mark, har mange busker allerede knopper.

Hvordan dyrke en catharanthus seedling -metode?

frøplanter av catharanthusCatharanthus frøplanter blir sådd i slutten av februar på denne måten:

  1. Et lett underlag helles i en vanlig beholder eller kassetter. Butikk kjøpt jord for pelargonium er egnet. Hvis jorden forberedes på egen hånd, bør den søles med kaliumpermanganat for desinfeksjon.
  2. Frøene behandles også med kaliumpermanganat, og bløtlegges i klutposer i en halv time.
  3. Frø blir ikke sådd dypt, i flere hull, og etterlater en avstand på omtrent 4 cm.
  4. Beholderne med avlinger er dekket med en mørk film og plassert på et varmt sted..
  5. Etter spiring blir plantene overført til et lyst vindu, og lyet fjernes..
  6. Når unge catharanthus vokser opp til 7 cm, dykker de i separate potter..

Catharanthus frøplanter transplanteres til åpen mark i mai måned.

Video om dyrking av catharanthus fra frø

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo