15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Erica pink meriton – hvordan det ser ut og hvordan man vokser

Jeg kjøpte en liten busk med nåler på markedet. Jeg trodde det var en slags bartrær, men dette miraklet tok og dekket med røde blomster om våren. Jeg lette lenge etter et navn, helt til en venninne kom på besøk og sa at det var Erica den rosa meritten. Fortell oss hva slags kultur det er og hvordan du skal ta vare på det. Da hun så blomstringen, angret hun ikke det minste på at hun hadde kjøpt Erica. Jeg vil fortynne det for å plante det på stedet, dele det i soner. Etter de tette kvistene å dømme, bør buskene være tette. Og hva er deres maksimale høyde? Erica Pink Meriton Hvis du elsker eviggrønne planter du Erica i hagen din. Et vakkert kvinnelig navn skjuler en flerårig busk av lyngfamilien, urteaktig eller trelignende. Det er lett å kjenne ham igjen blant andre representanter for gruppen ved de veldig små bladnålene og den frodige blomstringen. Erica er en reliktsplante som vokste lenge før vi dukket opp med deg. Frem til i dag, takket være oppdrettere, hadde hun nok tid til å skaffe mange arter. Det er mer enn 8 hundre varianter av erica, med både kompakte urteaktige og store trelignende planter blant dem. De fleste kultursorter lever i varme afrikanske vidder, men det er noen som har slått rot i klimaet vårt. Blant dem er Erica rosa meriton, en av de minste stauder med en rik farge på blomsterstand. Hva er en busk og hvordan vokser den? Busken skylder navnet sitt til delikate kvister som lett brytes. På gresk betyr ordet “erike” – “å bryte”.

Beskrivelse av anlegget

liten busk Som allerede nevnt er Erica rosa den minste eviggrønne flerårige. Buskens høyde overstiger ikke 20 cm, men den har en frodig og tett krone. Erica vokser mange skudd, og de slipper igjen lange sidegrener. De er dekket med gråaktig bark og veldig små blader som mer ligner nåler. Lengden deres overstiger ikke 1 cm, mens bladene vokser i en vinkel på 90 ° til selve grenen. Hovedattraksjonen til planten er ikke bare dens kompakthet, men også blomstringen. Tidlig på våren, allerede i april – mai, blir tynne blader nesten usynlige under de mange blomsterstandene. Den vakreste og lyseste kan kalles Erica pink meriton: i motsetning til navnet er blomstene hennes nesten røde. Blomstringene i seg selv er også små og ligner avrundede bjeller på tynne buede ben..

Erica pink meriton – trekk ved voksende stauder i hagen

Erica i hagenEn eviggrønn plante foretrekker godt opplyste steder hvor den kan vise sin frodige blomst til fulle. Jorden skal være løs og litt sur, og stedet skal beskyttes mot vinden. I et trekk vil buskene gjøre vondt, og de milde kvistene vil bryte vinden. Erikas omsorg er ikke vanskelig og inkluderer:

  1. Regelmessig vanning. Ikke la jorden tørke ut, ellers vil buskens frodige hetter gå i oppløsning.
  2. Mulching jorden under buskene.
  3. Beskjæring. Det bør utføres etter blomstring, kutte av grønne kvister med blader. Som et resultat vil buskene bli mer kompakte og knytte flere knopper neste sesong..
  4. Topp dressing to ganger i sesongen. Det er nok å legge til mineralkomplekser før blomstring og etter kutting av busken.
  5. Forebyggende behandling mot sykdommer. Oftest angripes stauder av grå råte, spesielt med høy luftfuktighet. Du kan unngå dette ved å justere vanning og spraye buskene om våren med Topaz.
  6. Ly for vinteren. Selv om Erica tolererer lave temperaturer godt, må buskene dekkes i tillegg i høst i regioner med harde vintre..

Uavhengig av arten reproduserer Erica seg med frø og stiklinger. Det er tilrådelig å plante unge busker i åpen mark i det andre leveåret, når de blir sterkere.

Video om voksende Erica Rose

https://www.youtube.com/watch?v=QPSsIE2WaW0

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo