15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse en kumquat fra et bein – plante- og omsorgsfunksjoner

Vi kjøpte interessante mandariner på markedet, selgeren sa at det var en kumquat. Jeg har allerede en appelsin og en grapefrukt som vokser hjemme, jeg bestemte meg for å supplere min sitrussamling med dette miraklet. Fortell oss hvordan du dyrker en kumquat fra en stein? Frøene har et hardt nok skall, må de dynkes før de plantes?

hvordan dyrke en kumquat fra et bein Det merkelige ordet “kumquat” skjuler en interessant sitrus: den ser ut som en liten appelsin, men bare med en mandarinsmak. Det er en mer karakteristisk nyanse – fruktkjøttet av appelsinfrukter er surt, men selve skallet er søtt. Dette lar deg bruke kumquat sammen med huden, fordi den er enda bedre på denne måten. En slik “oransje mandarin” vokser i form av et lite tre, som forgrener seg rikelig og egner seg godt til å danne. Dette gjør kulturen til det perfekte eksemplaret for en hjemmelaget sitrussamling. Imidlertid er krukkulturen den eneste måten å skaffe deg en tropisk plante, for i vårt område i hagen overvintrer den ikke. Den rimeligste måten å få tak i en kumquat er å plante frø. Det er lettere å få dem ved å kjøpe fersk frukt på markedet, men frøplanter er ikke enkle å finne. Det er ingenting super komplisert i hvordan man dyrker en kumquat fra et bein. Den eneste advarselen ligger i tettheten av likheten, men det er en hemmelighet for dette. La oss imidlertid se på hele prosedyren trinn for trinn..

Valg og forberedelse av frø for planting

frøforberedelse Som med enkle mandariner eller appelsiner, er frø fra frisk frukt egnet for planting. De skal ha moden, dyp mørk oransje farge.. For at frøets harde skall ikke skal forstyrre utseendet av spirer, må de forbehandles, nemlig:

  • skyll i flere vann.
  • legg i en klutpose eller på gasbind.
  • tåler flere dager, og pass på at stoffet ikke tørker ut.

Vekststimulerende middel kan tilsettes i bløtleggingsvannet.

Hvordan vokse en kumquat fra et bein: plante og ta vare på en plante

kumquat frøplanterNår frøene er hovne, kan du begynne å plante. På forhånd kan du kjøpe et substrat for sitrusfrukter eller blande jorda med sand og kalsinere det før du planter. Det er bedre å plante frø i små potter på 2-3 stykker, med en margin, siden ikke alle kan spire. Sørg for å dekke toppen med en film, og ikke glem at kumquat er en tropisk plante. Grytene skal plasseres på en varm og lys vinduskarme, fuktes og ventileres med jevne mellomrom. Frø spirer lenge, minst 1 måned. Etter at spirene vises, kan filmen fjernes.

Når to par blader dannes på plantene, er det på tide å dykke dem i en egen tallerken. Ved transplantasjon kan du beskjære den sentrale roten for å stimulere veksten av rotsystemet. Jo mer utviklet den er, jo større og mer praktfull vil kumquaten vokse..

ung kumquatOmsorg for innendørs kumquats er generelt det samme som for andre sitrusavlinger i potter:

  1. Regelmessig vanning.
  2. Hyppig sprøyting er obligatorisk – planten tåler ikke tørr luft og kaster blader.
  3. Sesongmating. Fra vår til tidlig høst må du lage mineralkomplekser to ganger i måneden. Resten av tiden er to dressinger på 3 måneder nok..
  4. Kronedannelse. Kumquaten forgrener seg godt, men er noe kaotisk. Vårbeskjæring av fortykkende grener og klemming av unge skudd vil gi den et kompakt og velstelt utseende.

første høst av kumquatDen første frukten av en frøvokst kumquat skjer ikke tidligere enn 10 år etter plantingen. Denne eviggrønne planten har ikke en sovende periode. Midt på sommeren begynner busken å blomstre i to bølger, med en pause på nesten en måned. På høsten knyttes frukt i stedet for blomsterstandene. De modnes gjennom hele vinteren, fra desember til februar..

Video om dyrking av kumquat hjemme

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo