15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tidspunktet for å plante mais i Moskva -regionen

Fortell meg tidspunktet for å plante mais i forstedene. I fjor frøs de fleste plantene ut som følge av uventede frost. Og dette til tross for at vi plantet henne i begynnelsen av mai. Kanskje vi skal flytte landingen i et par uker til? Sen vår i vårt område er mer stabil enn sjelden.

tidspunktet for å plante mais i forstedene På grunn av sin spesielle varmekjære natur, dyrkes mais massivt hovedsakelig i de sørlige områdene. Denne egenskapen til kulturen forstyrrer imidlertid ikke høsting i kjølig klima i det hele tatt. Selvfølgelig er tidspunktet for å plante mais i Moskva -regionen vesentlig forskjellig. Der kommer våren senere, og sommeren slutter fortere. Dette må tas i betraktning og tiden bør justeres på en slik måte at plantene ikke lider av frost, men samtidig har ørene tid til å modnes.

Det er to måter å dyrke mais på: ved å plante korn direkte i åpen mark og gjennom frøplanter. Avhengig av dette, bestemmer de når øyeblikket for landing kommer.

For Moskva -regionen er det bedre å bruke hybridsorter av mais. De kjennetegnes ved en akselerert utviklingstakt, noe som betyr at de vil ha tid til å modnes fullt ut på en kort sommer. I tillegg vil varianter med F1 -ikonet glede deg over høye utbytter..

Når skal jeg plante mais i Moskva -regionen i åpen mark

plante i bakken Å plante mais tidlig i hagen er meningsløst av to grunner:

  • i kald, uoppvarmet jord vil mais råtne i stedet for å spire;
  • frøplanter som er berørt av returfrost, kan komme seg, men deres videre utvikling vil bremse og avlingen reduseres.

Du kan begynne å plante mais i åpen bakke ikke tidligere enn jorden varmes opp til minst 13 ° C. Omtrentlige datoer – fra andre halvdel av mai.

Tidspunktet for å plante mais i Moskva -regionen etter frøplante metode

frøplante maisVed å plante frø til frøplanter kan du bringe høsten nærmere. Dette gjør det mulig å dyrke til og med modne varianter av mais, der vekstsesongen er mer enn 90 dager. I dette tilfellet bør mais plantes i det første tiåret i mai, 2-3 uker før den planlagte plantingen av frøplanter i bakken. Det er praktisk å bruke papirkopper, og deretter plante frøplanter i hagen med dem. Du kan imidlertid plante den i en vanlig beholder, men ikke veldig tett.

Tidspunktet for transplantasjon av maisplanter i åpen mark avhenger av værforholdene. Hvis våren er tidlig, kan den gjøres den 20. mai. Ved langvarig kaldt vær er det mer tilrådelig å utsette landingen til slutten av mai – begynnelsen av juni..

Såing av mais i åpen mark – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă