15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lily tulipaner – de mest grasiøse vårblomstene

Fortell oss hva som er liljetulipaner? Jeg kjøpte flere pærer på markedet, selgeren lovet at de ville blomstre veldig vakkert. Det er interessant å vite nøyaktig hvordan og når knoppene blomstrer. Dette er tidlige eller sene tulipaner?

lilje tulipaner Det er mange tulipaner: rød, hvit, gul, oransje og til og med lilla. Vårbudbringere kan være enkle eller elegante terry, men de vakreste er liljetulipaner. Deres sofistikerte former og uvanlige knopper gjør planter til sanne aristokrater blant beslektede arter. Graciøse blomster – glass på høye ben skiller seg ut mot bakgrunnen til vanlige avrundede tulipaner. Hva er sjarmen deres?

Liljefarget tulipaner er en egen (6) klasse av den tredje, senblomstrende gruppen, som inkluderer planter med en karakteristisk skålstruktur. Denne arten er relativt ung, fullstendig dannet bare på midten av det tjuende århundre, og den minste og finurlige.

Karakteristiske trekk ved blomster

blomsterbed med tulipaner Den løvfældende rosetten er nesten ikke til å skille fra den “vanlige tulipanen”, en: 1 eller 2 par langstrakte blader danner en rosett som stammen kommer ut av. Men selve stilkene er ganske høye og kan nå 60 cm. I de fleste varianter vokser bladene på stammen, men mindre. Slike størrelser gjør det mulig å bruke blomster til kutting, spesielt siden de har en interessant form. Selve blomsten består av smale kronblad, som avtar ytterligere på spissene og samtidig bøyer seg utover. Det viser seg en slags blomsterglass med bølgete kronblad, så å si. En lignende form for blomsterstand hos liljer, som ga klassen navnet. Fargen på tulipaner kan være veldig variert, det er til og med rosa og tofargede varianter. Naturlige arter er vanligvis små tulipaner. Luksuriøse store tulipaner, som bukettarrangementene er laget av, er utelukkende hybrider..

Planter blomstrer sent, selv om de blomstrer enda senere, fra det andre tiåret i mai. Blomstringen kan akselereres ved å tvinge, som de fleste lilje-fargede varianter er egnet for..

I blomsterbed, ved massedyrking, er slike avlinger ikke ofte funnet. De har lav sykdomsresistens og dør ofte ut etter avlsforsøk..

Lily tulipaner: de beste variantene

Til tross for at 6. klasse er den “fattigste” i forskjellige varianter, er det allerede gartneres favoritter blant dem. De elegante formene og de lyse fargene tiltrekker oppmerksomhet, til tross for en finurlig dyrking.. Så blomstrer slike varianter av liljefarget tulipaner veldig vakkert:

  1. Peter de Lure med bringebærrøde blomster.peter de lure
  2. Elegant dame med delikate kremete kronblader omgitt av en bred rosa kant.elegant dame
  3. Aladdin med skarlagenblad og gul kant og bunn.aladdin
  4. Hvit triumferende med snøhvite knopper.hvit triumferende
  5. Burgunder med elegante lilla vinknopper.burgunder
  6. Ballerina med brennende oransje blomster og en mørkere stripe langs midten av kronbladet.ballerina
  7. Holland Chic med delikate og aromatiske rosa og hvite knopper.holland chic

Blomstrende tulipaner i den botaniske hagen – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă