15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting av påskeliljer om våren: hvordan du gjør det riktig

Fortell meg hvordan du skal plante påskeliljer på riktig måte om våren, og når kan du gjøre det? Det vokser mange busker på dachaen, men de blomstret ikke i fjor. Naboen sier det er fordi de er veldig tykke.

påskeliljer Påskeliljer regnes som de mest upretensiøse hageblomstene: de kan vokse under nesten alle forhold, krever et minimum av omsorg, men tidlig på våren dekorerer de blomsterbedet med de første delikate blomsterstandene, som er deres største fordel. For å beundre blomstringen hvert år er det imidlertid nødvendig å plante busker med jevne mellomrom: på tre til fire år vokser påskeliljer mange unge løker, og som et resultat, i stedet for hvite eller gule blomster, flaver tett løv på lange petioler i Hagen.

Den optimale tiden for planting av fortykkede plantinger er høst, men hvis du ikke hadde tid til å gjøre dette før vinteren begynte, er det fullt mulig å utføre prosedyren om våren. Planten tåler transplantasjon godt og slår rot raskt.

Når du begynner å grave ut busker og plante påskeliljer om våren, må du vurdere ett punkt: plantede løker denne sesongen vil neppe blomstre..

Når kan du sette deg ned?påskelilje pærer

Du kan plante påskeliljer ikke tidligere enn at snødekket forsvinner helt, og bakken varmes opp minst 20 cm i dybden. Avhengig av regionen og det lokale klimaet, kan plantingsdatoer variere fra mars til april. Du bør imidlertid ikke utsette arbeidet til mai – da kan blomstene gjøre vondt etter transplantasjon..

Det er bedre å kutte buskene hvert tredje år, hindre dem i å tykne og slik at det ikke forekommer avbrudd i blomstringen.

Hvordan plante påskeliljer om våren?påskeliljer

Først og fremst bør du forsiktig grave opp den gamle busken, prøve å ikke skade løkene og frigjøre den fra bakken. Alle delenki må undersøkes nøye, og kutt eller råtten må kastes. Hvis det ble lagt merke til syke pærer, er det bedre å skylle resten i kaliumpermanganat eller spray med Fundazol for å forhindre utvikling av sykdommen.

Videre er planting ikke forskjellig fra den vanlige fremgangsmåten for dyrking av påskeliljer:

  1. Forbered en seng for nye planter ved å grave den opp og tilsette litt humus og aske.
  2. Lag hull, med tanke på størrelsen på de separerte pærene (jo mindre de er, desto mindre trenger du å utdype).
  3. Legg delenki og kompakt rundt bakken.
  4. Vann rikelig.

Generelt er vårplanting og transplantasjon av påskeliljer ganske akseptabelt, men det er bedre å gjøre alt arbeidet om høsten, og da vil buskene blomstre til rett tid og vokse seg sterkere.

Vårplanting påskeliljer video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă