15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal man samle lind til te – forberede råvarer til en deilig medisin

Fortell meg når du skal velge lind til te? Som barn ga bestemor det alltid til oss om vinteren for at kulden skulle forsvinne raskere. Og jeg liker å drikke denne teen, bare på den måten, og legge til litt hyller. Jeg har en stor busk som vokser i min dacha, og allerede i år blomstret min egen klissete for første gang. Jeg pleide å kjøpe råvarer til te, men nå skal jeg skaffe meg deilig medisin.

når du skal plukke lind til te Duftende lindete er et utmerket oppvarmingsmiddel på vinterkveldene, og det er også et medisinsk middel. For at denne drikken virkelig skal vise seg å være så nyttig som mulig, er det verdt å vite når du skal plukke lind til te og hvordan du tilbereder den..

Medisinske egenskaper av lindete

lime te Lindebark har også helbredende kraft, men blomsterstander brukes til te. De inneholder en rekke nyttige stoffer, inkludert essensielle oljer, fytoncider og antioksidanter som vi trenger så mye. De kokte lindeblomstene er også veldig velsmakende. Te viser seg å være litt søtt, med en lett honningsmak og en behagelig blomstersøt aroma.. Den helbredende effekten av en slik drink er at den:

  • forbedrer immunitet;
  • fremmer utslipp av sputum med bronkitt;
  • lindrer puffiness med rhinitt og gjør pusten lettere;
  • vil hjelpe mot hodepine og leddsmerter.

Når skal jeg plukke lind til te

Linden blomstrerSiden te brygges av blomster, er det en selvfølge at du må samle dem under blomstring. Men tidsmessig kan det være en noe lengre periode. Alt avhenger av regionen der treet vokser og sorten. Tidlige varianter vil gi duftende blomster to uker tidligere enn sent lindens.

I gjennomsnitt skjer høsten av lindblomsterstander i midten av juni – slutten av juli. Du kan starte 2-3 dager etter begynnelsen av blomstringen, når de fleste knoppene åpnes..

Det er praktisk å plukke blomster med hendene, de kommer lett av hvis du tar tak i hele “haugen” sammen med bladbladene. Det er bedre å tørke råvarene innendørs og spre dem ut på avisen. I løpet av 4-5 dager vil blomstene bli sprø og miste den heftige lukten. De må lagres i glasskrukker, men ikke under lokket, men ved å knytte halsen med en klut. Linposer er også egnet, det viktigste er at linden “puster”. Maksimal holdbarhet er 2 år. Men hvis det er mulig, er det tilrådelig å oppdatere lagrene av medisinske råvarer årlig..

Hvordan brygge te riktig

tekanne med teTilberedningsprosessen er enkel: du må helle 1 ss i en tekanne i porselen for å brygge te. l. blomster og hell et glass kokende vann. Dekk deretter til og pakk inn med et håndkle. Det blir enda enklere hvis du bruker en liten termos. Etter 20 minutter er den solfargede helbredende teen klar. Hvis du legger litt flere blomster, blir teen rikere, mørkere og mer rødlig. Du kan også legge til forskjellige urter (kamille, mynte) eller hyller.

Samle lindblomst – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă