15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hemmeligheter for å lage deilig hjemmelaget gelé

Fortell meg hvordan du lager gelé? Før har jeg alltid kjøpt meg emner i poser, men nå har jeg blitt mor. Gutten har allerede vokst opp, og jeg vil prøve å gi ham litt, men hva om han liker det? Selvfølgelig er halvfabrikater for et barn ikke et alternativ, så jeg bestemte meg for å lage det selv, men alt jeg vet er at du trenger gelatin.

gelé Gelé er en av de mest favoritt desserter for både voksne og barn. I tillegg til at det er veldig velsmakende, er gelé også sunt. Gelatin og dets bestanddeler har en gunstig effekt på tarmens funksjon, og gir også kroppen vår en så essensiell aminosyre som glycin, som styrker bruskvev og ledd. I denne forbindelse anbefales den søte delikatessen å bli spist av barn og eldre – førstnevnte vokser, og sistnevnte trenger støtte..

Kjøpt gelé i poser kan ikke sammenlignes med hjemmelaget gelé laget av naturlige produkter og uten fargestoffer og konserveringsmidler, så mange husmødre er interessert i spørsmålet om hvordan man lager gelé. Det hender ofte at i stedet for en homogen struktur oppnås biter av uoppløst gelatin, eller det fryser ikke i det hele tatt.

For å få en virkelig velsmakende og vakker gelé, må du observere proporsjonene i forhold til vann, samt innføre gelatin korrekt.

Funksjoner ved fortynning av gelatingelatin

Vi vet alle at gelatin selges i poser og kommer i form av et granulert pulver. Dette betyr imidlertid ikke i det hele tatt at det må legges til arbeidsstykket i denne formen..

Gelatin skal injiseres sist og fortynnes før.

Dette gjøres slik:

 1. Hell først innholdet i posen i en separat beholder, tilsett litt kaldt vann og la stå i 10-15 minutter. I løpet av denne tiden vil granulatene hovne opp, og gelatinen blir til en tyktflytende tykk masse.
 2. Varm nå den hovne gelatinen over svak varme, uten å koke opp.
 3. Når massen blir flytende, kan den føres inn i gelé. Hvis arbeidsstykket ved et uhell blir for varmt, må du la gelatinen avkjøle seg, men ikke la den bli tykk igjen.

Siden fortynnet gelatin ikke egner seg til varmebehandling i fremtiden, er det bedre å umiddelbart bruke kokt vann..

Hva gelé kan lages av?bærgelé

Som det allerede har blitt klart, er gelatin hovedingrediensen. Nesten alle produktene som er tilgjengelige på kjøkkenet kan brukes som fyllstoffer (unntatt grønnsaker, selvfølgelig), nemlig:

 • frukt;
 • bær;
 • frukt og bær fersk;
 • yoghurt;
 • rømme;
 • sjokolade;
 • kondensert melk;
 • kandisert frukt;
 • syltetøy.

En enkel oppskrift på kirsebærgelékirsebærgelé

En forfriskende søt og sur dessert er veldig enkel å lage. For å gjøre dette, tøm et glass ferske kirsebær fra gropene (antallet kan økes om ønskelig, da blir geléen bare tykkere på grunn av bærene), hell 450 ml vann over dem og kok kompotten, tilsett 2 ss . l. Sahara.

Hell ca 100 ml i en egen bolle, og når drikken er avkjølt, fortynn 1 ss. l. gelatin. Ha preparatet i resten av kompotten, hell det i formene og sett i kjøleskap i et par timer.

Hvordan lage en trelags stripet gelé av naturlige produkter – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă