15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mycel sopp kan dyrkes i hagen

Hallo! Jeg har lenge drømt om å få en høst av champignon eller porcini sopp direkte fra hagen min – det er ikke alltid mulig å gå til skogen for slike naturgaver. Jeg antar at prosessen ikke er enkel, og skjuler mange fallgruver. Derfor vil jeg gjerne vite mer – hvordan dyrke sopp fra mycel i hagen?

I dag dyrker mange sommerboere en rekke sopp rett i landet. Det er lønnsomt – du kan skaffe deg selv, og selge overskuddet – og krever ikke mye innsats. Etter å ha dannet et kraftig mycel, får sommerboeren en god høst hvert år..

Hvite stalwarts i hagen

Selvfølgelig, for dette må du vite hvordan du dyrker sopp fra mycel i hagen, når du skal gjøre dette og en rekke andre finesser..

Les artikkelen: falske og spiselige bilder fra sopp!

Når og hvor du skal plante mycel?

Lager på myceliet av soppen du vil dyrke på forhånd. Den kan kjøpes i mange landbutikker – kostnaden er ikke for høy, men kjøpet lar deg spare mye tid og krefter som vil bli brukt på å prøve å få myceliet manuelt.

Generelt kan sopp plantes når som helst fra mai til september. Men det er bedre å unngå varme måneder – det vil være vanskelig for mycel å få fotfeste. I tillegg, når du planter mycel i september, er det ikke et faktum at det vil være mulig å få en høst samme år. Derfor kan slutten av april og begynnelsen av mai kalles den mest passende tiden..

OLYMPUS DIGITAL KAMERA

Det optimale stedet for dyrking av sopp er et skyggelagt område under tette nåletrær eller løvtrær (helst ikke frukt) på nordsiden av huset. Et hus, skur eller annen hindring vil beskytte landet mot overdreven sol og varme sørvinder, noe som sikrer en god høst..

Komme i gang med å lande

Etter å ha valgt et passende sted, grave et hull omtrent 30-40 centimeter dypt omtrent 50-70 centimeter fra treet. Området avhenger av mengden mycel og hvor mange sopp du vil ha. Bunnen av gropen er dekket med et skogsunderlag – gamle blader, sagflis, furunåler. Det optimale laget er minst 20 centimeter. På toppen av det bør selve myceliet legges. For å gjøre dette blandes det med lokal eller skogsmark. Andelene for forskjellige sopp og typer mycel er forskjellige, men må angis i instruksjonene. Tilsett myceliet med jord til underlaget, vann rikelig og dekk til med halm eller nåler.

Omsorg er så enkelt som mulig – du må vanne jorda mens den tørker. Den første innhøstingen kan fås neste år, og myceliet trer i kraft for 3-5 år..

Ønsket høst

Denne videoen vil belyse spørsmålet om dyrking av sopp i landet mer detaljert:

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă